Vlad Ivanov, Julieta Szonyi, Pavel Bartoș la ANONIMUL

Cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care se întâmplă între 5 și 11 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, aduce în fața publicului cineaști români de marcă, dar și de peste hotare. Actorii Vlad Ivanov, Julieta Szonyi, Șerban Pavlu și Pavel Bartoș sunt doar câțiva dintre cei care au urcat pe scena ANONIMUL marți, 6 august, pentru a prezenta publicului cele mai noi producții la care au lucrat.

În cadrul Romanian OFF Section, publicul ANONIMUL a avut ocazia de a vedea, înainte de lansarea în cinematografe din 13 septembrie, „La Gomera”, cel de-al cincilea lungmetraj al regizorului Corneliu Porumboiu. Alături de Vlad Ivanov, din partea echipei filmului, la proiecție au mai participat și Ramona Grama, coordonator producție, dar și actrița Julieta Szony, cunoscută publicului român pentru rolurile Adnana din Toate pânzele sus (r. Mircea Mureșan, 1977) și Otilia din Felix și Otilia (regia Iulian Mihu, 1972).

Este extraordinar să întâlnești un regizor precum Corneliu Porumboiu, care știe să te ghideze, să-ți ceară, să te tempereze atunci când faci prea mult sau să îți ceară atunci când trebuie să faci în plus și, în același timp, să îți dea încredere și curaj că ceea ce faci este bine.”, a mărturisit Julieta Szony spectatorilor ANONIMUL.

Monștri.”, entry-ul românesc din competiția de lungmetraj realizată de Ludmila Cvikova, a beneficiat, de asemenea, de o proiecție specială la ANONIMUL, în prezența actorului Șerban Pavlu, a regizorului Marius Olteanu, precum și a producătorului Claudiu Mitcu. Un film despre o poveste de dragoste atipică, „Monștri.” îi are în distribuție pe Judith State (Sieranevada), Cristian Popa (Comrade Detective), Alexandru Potocean și Șerban Pavlu.

Pavel Bartoș a debutat în scurtmetraj, „Romanian Tradition” fiind primul său film, prezentat la ANONIMUL în secțiunea Actori în spatele camerei.

Este un film după o întâmplare adevărată, petrecută la o nuntă sătească, la care au ajuns din greșeală doi studenți, care încercând să respecte tradițiile, reușesc să deturneze nunta. Este un film onest. Nici nu m-am gândit că acest film o să fie în festivaluri, dar uite că a fost la TIFF, acum este la ANONIMUL, iar astăzi am aflat că a fost selectat și pentru festivalul de la Izmir, Turcia.”. – Pavel Bartoș.

Joi, 8 august, la Sfântu Gheorghe, a sosit cunoscutul cineasta ucrainean Sergei Loznitsa, care a primit Trofeul ANONIMUL pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale și care susține un masterclass sâmbătă, 10 august, de la ora 15.00. O retrospectivă care include 7 titluri din filmografia sa va fi prezentată publicului, 4 dintre proiecții fiind urmate de sesiuni de întrebări și răspunsuri.

Arest, în regia lui Andrei Cohn, recent lansat în competiţia East of the West a Festivalului de la Karlovy Vary și câștigător al Premiului Zilelor Filmului Românesc la TIFF 2019, va avea parte de o proiecție specială în cadrul ANONIMUL vineri, 9 august. Publicul va avea ocazia să discute despre acest film cu realizatorul său Andrei Cohn, precum și cu actorul Iulian Postelnicu, sâmbătă, 10 august.

Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL are loc în perioada 5 – 11 august, la Sfântu Gheorghe, Delta Dunării. Accesul la proiecțiile din cadrul festivalului este gratuit.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Despre Anca Szony, sora lui Julieta, ce mai stiti ?! Ii pastrez multe amintiri placute ca de altfel si inegalabilului si regretatului artist plastic, Virgil Mihaescu, si tuturor celorlalti artisti plastici care in 1982 ne-au ajutat sa restauram Teatrul Dramatic „Maria Filotti”. O Tempora, O Mores ?!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.