Vlad Vraciu. Din militar profesionist, designer de succes

Peste 100 de designeri se reunesc la Iași, în acest weekend, la Romanian Fashion Week, cel mai longeviv festival dedicat modei din Romania, care anul acesta împlinește 25 de ani de la prima sa ediție. Printre creatorii de modă ale căror colecții vor fi prezentate pe catwalkul din Grădinile Palas este și Vlad Vraciu, militar, care a devenit, în ultimii ani, unul dintre cei mai cunoscuți designeri din România, dar și pe plan internațional.

Absolvent al Academiei Tehnică Militară „Ferdinand I” din București, secția Inginerie Aerospațială, și al Academiei Navale „Mircea Cel Bătrân”, secția Electronică Navală, Vlad Vraciu și-a format o carieră solidă în domeniul militar, participând la peste 20 de misiuni internaționale în țări precum Ucraina, Georgia, Turcia, Bulgaria, Grecia, Israel, Egipt, Siria, Cipru, Spania. În urmă cu câțiva ani, însă, a ales să urmeze cursurile unei școli de design vestimentar și și-a lansat propriul brand. În doar doi ani, colecțiile sale au fost prezentate în cadrul Paris Fashion Week, Berlin Fashion Week și Milano Fashion Week.

„Viziunea creativă a brandului este centrată în jurul experienței în domeniul Ingineriei Aerospațiale și scoate în evidență linii clare, unghiuri drepte, forme sau straturi, transpuse din dinamica aparatelor de zbor în piese ready-to-wear. La RCW vom prezenta, în premieră, o nouă colecție LUNAR Laboratories. Cum fiecare colecție reprezintă o călătorie, un attempt de a ajunge pe Lună, și momentul pe care îl vom prezenta la RCW va fi o experiență, ba chiar va fi momentul în care călătoria echipei noastre se va apropia de reușită. Iar pentru ca această călătorie să fie una de succes, vom prezenta pe scena RCW costume pregătite și realizate în viziunea noastră proprie despre viitorul în fashion design”, a povestit designerul Vlad Vraciu pentru publicul RCW.

Romanian Fashion Week începe vineri, 24 mai, la ora 20.00, și durează tot weekendul, ultima seară de festival fiind 26 mai.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.