Polemică în Spania: progresismul este comunism deghizat

Guvernul regiunii spaniole Murcia, dominat de partidul de extremă dreapta Vox, a căzut de acord să introducă o lege care le oferă părinților dreptul de a-și retrage copiii de a orele de educație sexuală unde sunt învățați despre sexualitate și aspectele de gen.

Imediat, guvernul central de la Madrid, condus de Partidul Socialist, s-a declarat împotriva legii din Murcia. Partidul Vox a ripostat anunțând că va vota împotriva legii bugetului regiunii Murcia, dacă legea vetoului părinților nu va fi adoptată. Luni, guvernul de la Madrid a avertizat că o asemenea lege nu este legală și că va susține dreptul școlilor de a le oferi copiilor o educație diversă. În plus, guvernul de stânga de la Madrid dorește să adopte o lege a educației care să excludă religia ca materie care să conteze la mediile finale ale elevilor.

Santiago Abascal, liderul partidului Vox, susține că vetoul părinților este necesar pentru a împiedica ”coruperea minorilor”, arătând că elevii sub șase ani sunt învățați ”jocuri erotice”. Vox dorește ca părinții să-și poată retrage copiii de la orele ce presupun ”activități cu influențe ideologice sau morale care sunt împotriva convingerilor părinților”. Aici sunt incluse si discuțiile despre comunitatea LGBTQ și drepturile ei. Vox susține că în școli are loc o ”spălare pe creier totalitară” prin mesaje pro-LGBTQ. Opinia este susținută de mai multe organizații catolice din Spania.

Ministrul socialist al Educatiei din Spania, Isabel Celaa, a ripostat printr-un interviu in ziarul El Correro, unde a spus că ”o familie homofobă nu are dreptul să-și transforme copiii în niște homofobi. Autoritatea parentală nu trebuie confundată cu proprietatea”.

Polemica s-a inflamat după acest interviu. A intervenit și liderul Partidului Popular, de centru-dreapta, partid membru al PPE. Pablo Casado consideră că întreaga dezbatere este un paravan in spatele căruia guvernanții să poată opera liniștiți la numirea noului procuror general.  Casado a declarat: ”Guvernul ne spune că avem familii ca în Cuba, unde copiii aparțin revoluției, nu părinților? Vom ajunge în punctul în care copiii îi vor denunța pe părinți pentru că nu sunt revoluționari de nădejde? Vor să încalce consituția si drepturile părinților. Copiii mei sunt ai mei și niciun birocrat, niciun socialist sau vreun comunist nu pot să vină și să-mi spuna cum să-mi educ copiii”.

Purtătoarea de cuvânt a Partidului Socialist (PSOE) a intervenit cu o replică pe Twitter, criticând partidul de dreapta Vox. ”Nu acceptă comunitatea LGBTQ, nu acceptă căsătoriile între persoane de același sex, nu acceptă egalitatea de gen, nu acceptă că ideile lor retrograde nu sunt împărtășite de întreaga societate. Asta nu se numește libertate, e ură”.

Vox a venit cu o replică pe Twitter. ”Ce nu acceptăm este să veniți în casele noastre și să ne spuneți cum să trăim și cum să ne educăm copiii. Și cu atât mai mult nu suportăm că promovați comportamentul pederast”. Publicația American Conservative, care a urmărit această polemică, arată că Twitter a suspendat temporar contul partidului spaniol, după această replica.

”Vă spun că vom ajunge să ne obișnuim să fim numiți ”extremă dreapta” și să fim insultați de politicienii progresiști și de liderii instituțiilor când vom încerca să protejăm integritatea familiilor noastre și drepturile noastre ca părinți, drepturi care sunt anterioare apariției statului. Anul trecut, la Budapesta, am intervievat un cuplu, oameni care au fost educați în anii 1950-1960. Mi-au spus că propaganda de atunci era concepută pentru ca oricui era credincios și păstra traditiile să-i fie rușine de religia lui și de el însuși. Vedem că asta se întâmplă acum în Spania (…). Sunt lucruri ce vin direct din manualul comunist, totul în numele progresului”, scrie Rod Dreher pentru American Conservative. ”Iar dacă te împotrivești și îți aperi familia, esti denunțat ca ”extremă dreapta” și propagator al urii. Și contul Twitter îți este suspendat”.

Între timp, în Germania

În paralel cu polemica din Spania, ziarul Neue Osnabrucker din Germania a publicat un interviu cu profesoara feminista Verena Brunschweiger, cunoscută pentru pozițiile ei împotriva creșterii natalității. ”Avem asemenea probleme cu mediul înconjurător în primul rând pentru că suntem prea mulți. Suntem prea mulți și nimeni nu vrea să limiteze creșterea asta. Dacă am fi mai puțini oameni, am putea salva ceva”, a spus Verena Brunschweiger. În urmă cu un an, Reuters scria că Brunschweiger face parte dintr-o mișcare tot mai puternică a tinerilor care nu vor să aibă copii, considerând că astfel luptă împotriva schimbarilor climatice. ”Ne-am gândit mult la asta. Până la urmă, mediul este cel mai important pentru noi. Mi-a fost greu, desigur. Iubim copiii – soțul meu este și el profesor. Însă sunt sigură că am luat decizia bună”, spunea Verena Brunschweiger. Mișcarea anti-natalitate se dezvoltă într-o Germania care, de decenii, are spor natural negativ. În 2019, Reuters cita studii care arătau că, în SUA, peste o treime dintre adulții cu vârste între 18 și 44 de ani ar putea lua in calcul schimbarile climatice când vor decide sa aiba sau nu copii. Studiile din Australia arătau că 33% din 6.500 de femei chestionate luau în calcul să nu devină mame, temându-se că schimbările climatice vor duce la un viitor nesigur pentru copiii lor. In Africa, tendintele sunt la polul opus. Se estimează că numărul copiilor din Africa va depăși un miliard în circa trei decenii, iar Africa va fi continentul cu cel mai mare procent de copii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

7 Comentarii

 1. Dacă copilul s-ar naște tâmpit ca o Verena decizia ar fi bună. Doar că copilul care se naște este totdeauna copilul Creației, fără legătură cu mintea părinților! Copii nu au naționalitate copiii sunt cei ca și care trebuie să fim ca să intrăm în Împărăția Cerurilor. Ne străduim ca părinți împreună cu școala să-i creștem și educăm cu am învățat de la părinții și bunicii noștrii rezultând bunăstarea lumii actuale. Cei crescuți în socialism știm că nimeni nu a ajuns om de tip nou. Să nu confundăm proștii, exaltații și tâmpiții prezenți în orice societate în care au apărut conduceri forțând creeze omul de tip nou: nazism, comunism, mai nou mondialism. Nimeni nu a fost oprit să citescă, să gândească, să viseze. Cei foști studeți în anii 60 cu ședințele de UTC de atunci și în câmpul muncii în anii 70 cu ședițele sindicale sau PCR, ceva ce trebuia bifat toți partipanții dorind să scape acasă, nu am pomenit radicalism și violență tipt # REZIST. “Mișcare antinatalitate“ dacă nu ai în spate puturoșenie și refuzul responsabilității ce o implică cresterea copiilor, FACEȚI COPII, cât de mulți, sigur vâ veți vindeca de tâmpenia cu care vă lăudați.

 2. @”EMILE” …
  Nici o sansa :

  Numarul de IMBECILI creste …
  Dar NU de la sine :
  PROGRAMAT.

  Prin ;

  – ALIMENTATIE Degeneranta BIOLOGIC, dar „sclipisioasa” sa ia Mintile Narozilor Programati.
  – TAMPIRE prin MEDIA

  In Schimb sunt ajutati NEGRII sa se inmulteasca.
  AU UNII un Plan cu ei.

  Numai ca, Cine se joaca cu Dreacul trebuie sa aiba Lingura cu Coada Lunga : Ala, Dreacul STIE sa o apuce si cu Coada-i A Luuuunga …

  DREACUL ii narozeste pe UNII de MII de Ani, bagandu-le in TZESTE ca Una, ca Alta, DICTANDU-LE Cartile SFINTE.

  Pacat si de UNII.
  Pacat si de NOI, ca Ashtia, UNII fac Lucrarea lu’ Dreacuu’ :

  ne va PHOUTE Dreacuu’ pe TOTZI.

 3. Este mult, mult mai rau decat comunismul. Comunismul a sfarsit prin a cadea in necredibilitate si nu a lasat urme trainice in urma sa. Omul nou ce s-a dorit a fi creatia sa s-a fasait odata cu renuntarea la comunism. Nici macar cei aratati cu degetul ca fiind nostalgici nu au suferit schimbari de substanta. Progresismul insa distruge temeinic spiritual generatie dupa generatie, multe cedari ramanand batute in cuie.

 4. „Comunism deghizat”, pe dracu’! „Progresismul” e socialism, nu „comunism”. (National)-socialismul actual i-a dat nastere politicului corect, eufemism al „progresismului”. „Politicul corect”, „progresismul” a adoptat casatoria-ntre persoane de acelasi sex, nu „comunismul”. Si tot else pregateste sa legifereze si sclavajul femeii, prin „gestatiunea pentru altul”. Daca la scoala cursurile s-ar fi limitat la educatia sexuala, nimeni, fie si catolic înversunat, n-ar fi obiectat. Când, însa, e vorba de elogiul unisexului, pe de-o parte, si-al …gestatiei pentru altul, pe de alta, lucrurile degenereaza. Si daca definitia „comunismului” mai si vine de la un american, m-am lamurit. Ce-i era sa-si fi recunoscut homosexualitatea si-n completare sa vorbeasca de imaculata conceptiune, bunavestire, îngerasul pe care-l picteaza Leonardo da Vinci? ps : madam ministra spaniola a educatiei, Isabel Celaa, e rau apucata de isterie când initiaza o polemica idioata din obisnuita onanista de-a ridica perdelele alcovului numai sa se vâre, din „progresism”, în intimitatea altora. Orwell, „1984”. Spania si-acuma fiind tara Inchizitiei si madam Celaa pastrând o tacere desavârsita-n privinta înscenarilor „judiciare” pe care le suporta independentistii catalani.

 5. Asa a fost comunismul, homosexual, poponar, xenofob, lesbian, bisexual, transexual, onanist ! Ai !. Asta se invata in acel regim politic care a scos Romania si poporul roman din sclavia si mizeria feudala transformand-o intr-un stat demn si respectat pe plan european si mondial ! Dementilor, dementilor care nu stiti ce sa mai faceti pentru a culpabiliza acest popor si acest neam de si-a pierdut mintile si demnitatea nationala de umbla prin lume ca niste golani si golance la cersit si curvit, nenorocitilor !

 6. „Copiii mei sunt ai mei și niciun birocrat, niciun socialist sau vreun comunist nu pot să vină și să-mi spuna cum să-mi educ copiii” – Foarte tare! Asta spune, cu alte cuvinte, ca numai nazistii, homosexualii, lesbienele pot sa-i spuna cum sa-si educe copiii. Bravo! Are dreptate ala care a zis ca se urmareste spalarea creierelor prin sistemul de invatamant.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.