Vrea să ”o șteargă”. Bica, fostă șefă DIICOT, din nou în fața judecătorilor

alina bica

Alina Bica, fostă șefă DIICOT, apelată fugara, se ascunde în Italia și vrea o pedeapsă mai mică. 

Va fi audiată,  joi, de instanță, prin videoconferință, chemată să decide dacă îi mai șterge din pedeapsă.

Condamnată definitiv, Bica are de executat 4 ani de detenție, sentință decisă pentru favorizarea afaceristului Ovidiu Tender, când se afla în fruntea DIICOT.

Bica va cere instanței să judece cazul său și să i se „șteargă” 1 an și 3 luni din condamnare.

Judecătorii de la Curtea de Apel București vor analiza  contestația procurorilor la decizia Tribunalului București.

Tribunalul București i-a „șters” Alinei Bica perioadele în care acesta a fost arestată preventiv sau la domiciliu în România, Costa Rica și Italia.

Bica ar mai rămâne 2 ani și 7 luni din condamnare.

Dacă hotărârea Tribunalului București, din  22 martie 2023, nu va fi contestată, autoritățile din țară vor transmite celor din Italia că Alina Bica mai are de executat 2 ani și 7 luni.

Contestația la executare pentru deducerea perioadelor măsurilor preventive  în România și străinătate a fost depusă la Tribunalul București acum patru ani.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

8 Comentarii

  1. Tinand cont de functia pe care a avut-o (sefa a DIICOT) si de gravitatea faptei, ar fi meritat 20 de ani inchisoare!!! Nnumai ca, la noi, „justitia” functioneaza „pe invers”!! In alta ordine de idei: chiar asa, in atatia ani nu a putut fi adusa din Italia??? Ma indoiesc. La fel ca si in cazul criminalului drogat, Iorgulescu. Si exemplele ar putea continua…..

  2. pa nu se lauda (editat) de la Min Just ca vor fi adusi prin proceduti pe repede inainte toti transfugii care scapara Justitiei din Rumanistan??? vorbe goale si ifose de vedete cu facultati de drept pe la fara sa inveti seara ….Nu vedeti ca de ce sunt mai multe muieri in Justitie aceasta a deventi o caricatura de bordel ???,

  3. Si cat i se adauga pentru sustragere repetata de la executarea pedepsei???

  4. @Pandele – nu cunoști nimic din legislație, comentezi ca mai toți idioții. Legea nu se aplica retroactiv. Informează-te, se pare că știi să citești.

  5. Tuturor ăstora care comentează aiurea aștepând tramvaiul: daca Bica chiar era vinovata nu lua doar 4 ani. Și nu-i schimbau încadrarea în apel de la corupție la favorizare.

  6. Trebuie sa dea de gandit „spectacolul” facut de DNA cand a arestat-o pe Bica . Cum era in functie putea fi invitata la DNA dar Codruta a dorit spectacol , mascatii au oprit masina de serviciu intrafic , in care era Bica , bineinteles cu „spectacolul presei aservite ” si au arestat-o ! Asta spune TOTUL !

  7. ce traiesc acesti fugari, domnilor judecatori? Ca afara viata este scumpa, tentatiile sunt multe…

  8. ‘shefa lu diicotu,
    la crima organizata…pedeapsa dubla pt. tupeu institutionalizat!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.