Vine medicul la „Străzi Deschise”

Calea Victoriei şi Strada Humuleşti devin pietonale, sâmbătă şi duminică, în cadrul programului „Străzi Deschise, Bucureşti – Promenadă Urbană”.

În Sectorul 5 al Capitalei, pe Strada Humuleşti, între Şoseaua Sălaj şi Strada Trompetului, Proedus va organiza activităţi artistice, iar bucureştenii sunt aşteptaţi să participe, începând cu ora 10,00, la diverse activităţi sportive şi jocuri interactive.

Sâmbătă, Muzeul Naţional al Literaturii Române (Calea Victoriei nr. 110) va fi locul de întâlnire al micilor exploratori unde, începând cu ora 11,00, în cadrul evenimentului „La poveşti pe Calea Victoriei”, coordonat de reprezentantele Asociaţiei Da’DeCe, vor avea loc activităţi creative şi educative dedicate copiilor.

În ambele zile de weekend, în zona Teatrului Odeon, momente semnificative din spectacolele teatrului se vor derula în cadrul instalaţiei de artă interactivă „ODEON Theatre Fountain”, expusă în intervalul 10,00 – 21,00.

Atât sâmbătă, cât şi duminică, Societatea Naţională de Cruce Roşie va organiza prezentări despre sănătatea pielii susţinute de un medic dermatolog (la orele 11,00, 15,00 şi 17,00), consultaţii dermatologice, jocuri de masă, pictură pe faţă şi concursuri cu premii (desfăşurate în intervalele 11,30-15,00, 15,30-17,00 şi 17,30-19,00), în funcţie de numărul de participanţi. De asemenea, între orele 12,00-13,00 şi 17,30-18,30 vor avea loc sesiuni de Treasurehunt în echipe, iar începând cu orele 12,30 şi 18,00 cei prezenţi vor putea participa la sesiuni Q&A pentru a afla mai multe informaţii despre Societatea Naţională de Cruce Roşie. Demonstraţiile de prim ajutor pentru copii vor fi organizate la orele 13,00 şi 16,00.

De la ora 17,00, spectatorii sunt aşteptaţi în zona Teatrului Odeon, în cele două zile de weekend, la seria de concerte „Poveste din Bucureştiul de odinioară”.

Sâmbătă şi duminică, trupa REAL va susţine un concert începând cu ora 17,00, în zona Hotelului Novotel. Tot de la ora 17,00, va avea loc Parada personajelor Teatrului Ion Creangă. Teatrul de Animaţie Ţăndărică a pregătit pentru copii şi părinţi scurte momente artistice în cadrul spectacolului „Freestyle Puppetry” de la ora 18,00, în zona Muzeului Naţional de Artă al României.

Expoziţiile permanente „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, „În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani” şi expoziţia tematică „Comorile haznalelor istorice din Bucureşti” deschise la Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului Bucureşti pot fi vizitate şi în acest weekend, în intervalul orar 10,00-17,30.

Pe Strada Humuleşti, Biblioteca Metropolitană îi aşteaptă pe cei mici, sâmbătă şi duminică, între 10,00-12,00, la ateliere conversaţionale, dar şi la spectacolul de teatru de păpuşi „Licurici”.

Atelierul „Stela în vacanţă” al Teatrului „Stela Popescu”, desfăşurat sâmbătă (orele 10,30-11,00) şi duminică (orele 11,00-11,30) îi va introduce pe copii în atmosfera estivală abordând diferite stiluri de joc şi mişcare.

Teatrul Constantin Tănase susţine, sâmbătă, de la ora 11,00 spectacolul „Bună ziua, Bucureşti!”, iar artiştii Teatrului de Animaţie Ţăndărică vor aduce la viaţă povestea „Motanului încălţat” într-un spectacol de teatru de păpuşi, între orele 18,00 şi 19,10.

Spectacolul „Universul magiei”, al Operei Comice pentru Copii, cu numere de magie interactive, se va juca sâmbătă, de la 17,30, şi duminică, de la 10,30.

Din program nu vor lipsi: Ansamblul de copii Andatino (sâmbătă, în intervalul 19,00-20,00), Teatrul Dramaturgilor Români cu spectacolul „MAGITOT sunt eu” (sâmbătă de la ora 20,00 şi duminică, de la ora 19,30), artistul independent Vlad Benescu care va susţine un spectacol stradal de jonglerie (sâmbătă între orele 20,30-21,00 şi duminică de la orele 19,00 până la 19,30).

Duminică de la ora 18,00 va avea loc un scurt spectacol oferit de Circul Metropolitan Bucureşti, iar de la ora 18,30 Trupa de Teatru Gestual „neCUVINTE”, formată din copii/tineri cu deficienţe de auz, va performa în spectacolul „Cişmigiu – Semnele comorii”.

Membrii Asociaţiei Challenge Arts vor încânta publicul cu pasiunea lor pentru dans duminică, de la ora 20,00.

Pe durata restricţiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum Bulevardul Dacia, Strada Ştirbei Vodă, Strada Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Traficul rutier pe Calea Victoriei se va relua pe timpul nopţii până dimineaţa (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23,00 până la ora 09,00.

Pentru siguranţa participanţilor la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă maşini se închid şi pistele de biciclete.

În Sectorul 5 al Capitalei, începând de vineri, ora 22,00, până luni, ora 06,00, traficul este restricţionat pe Strada Humuleşti, pe segmentul de drum cuprins între Şos. Sălaj şi Str. Trompetului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. propunem ca macar in weekedn.u asta
    Cotidianu sa nu mai cenzureze:
    -pro,contra,se abtine careva?

  2. Editat „străzile vostre deschise” și pe toate userismele pentru corporatiști, oengiști și hastagiști…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.