Zborurile pe timp de noapte vor fi interzise. În ce țară și de ce

Olanda a decis ca zborurile pe timp de noapte să fie reduse la aeroportul din Schiphol, Amesterdam. Motivul din spatele acestei decizii a fost reducerea poluării fonice. Măsura se va aplica începând cu 2025 Ministrul Infrastructurii, Mark Harbers, a anunțat această măsură printr-o scrisoare trimisă Parlamentului, potrivit b1tv, care citează  click.ro. 

Măsura va limita traficul pe unul dintre cele mai aglomerate trasee aeriene din Europa și vine ca răspuns la o decizie a tribunalului local din martie, care a cerut guvernului să ia măsuri pentru a reduce poluarea fonică, în special cea produsă de zborurile de noapte.

Mark Harbers a indicat că numărul zborurilor de noapte va fi redus de la 32.000 la 27.000 în anul următor. Avioanele cu zgomot mai mare, cum ar fi Boeing 747-400, vor fi interzise la Aeroportul Schiphol între orele 23:00 și 07:00. În plus, o parte din acestea vor fi înlocuite cu avioane mai puțin zgomotoase.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

2 Comentarii

 1. Poluarea fonica pe timp de noapte? Dar ziua, adică de când se luminează până amurgește, zburătoarele militare gălăgioase nu poluează fonic? Noaptea nu ar fi nimic grav dar ziua când auzi zgomotul asurzitor pe cer, te înfioară huetul.

 2. peste Bucuresti trec anual 1’000’000 de avioane,
  3’000 pe zi,
  zi de zi
  in ziecare zi:
  -Domnukl sa le rupa aripile,
  sa le incendieze motoarele
  si sa le harbuiasca aerul conditionat,
  praful si pulberea sa se aleaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.