Zeci de morți la unitatea militară unde este deținut fostul președinte egiptean

Mişcarea Fraţilor Musulmani egipteni a lansat luni un apel la ‘revoltă’, după incidentele de la unitatea militară a armatei unde este deţinut fostul preşedinte Mohamed Morsi şi care s-ar fi soldat cu zeci de victime în rândul susţinătorilor acestei grupări, relatează agenţiile AFP şi Reuters, potrivit AGERPRES.

Într-o declaraţie emisă luni dimineaţă, Partidul Justiţie si Libertate (PLJ), ramura politică a Fraţilor Musulmani egipteni, din care face parte şi preşedintele Mohamed Morsi înlăturat de la putere săptămâna trecută de armată, face apel la ‘revolta marelui popor al Egiptului împotriva celor care încearcă să-i fure cu tancurile revoluţia’. În acelaşi text, PLJ cere ‘comunităţii internaţionale, grupurilor internaţionale şi tuturor oamenilor liberi din lume să intervină pentru a împiedica alte masacre (…) şi apariţia unei noi Sirii în lumea arabe’.

Armata egipteană a anunţat anterior că unitatea militară a Gărzii Republicane unde este deţinut Mohamed Morsi a fost în zorii zilei de luni ţinta unui atac soldat, conform acestei surse, cu moartea unui soldat, rănirea altor 40 şi uciderea a cinci atacatori. La rândul ei, mişcarea Fraţilor Musulmani, susţine că 34 dintre simpatizanţii săi care manifestau în faţa cazărmii au fost ucişi după ce armata a deschis focul asupra lor.

Potrivit unui bilanţ furnizat de un responsabil din Ministerul egiptean al Sănătăţii, în urma acestui atac 34 de persoane au fost ucise şi 300 rănite, fără să ofere detalii asupra victimelor pentru fiecare parte implicată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.