Zelenski a ajuns în Elveția pentru summitul de pace

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit vineri în Elveţia, unde a doua zi va începe o conferinţă privind pacea în Ucraina, ce va reuni zeci de şefi de stat şi de guvern.

Kievul speră să obţină de la ‘Conferinţa la nivel înalt privind pacea’ un larg sprijin internaţional în favoarea planului său ce vizează încheierea războiului declanşat de invazia rusă în Ucraina în februarie 2022.

”Vor fi două zile de muncă activă cu ţări din toate regiunile lumii, cu naţiuni diferite care sunt însă unite de obiectivul comun de a ne apropia de o pace justă şi durabilă în Ucraina”, a explicat şeful statului ucrainean pe reţeaua X.

La reuniunea la nivel înalt găzduită de luxosul complex hotelier Burgenstock, din apropierea oraşului Lucerna, vor participa invitaţi din 92 de ţări şi opt organizaţii.

În total, 57 de şefi de stat şi de guvern din toate regiunile lumii vor participa la conferinţă, au anunţat vineri seară autorităţile elveţiene.

Potrivit lui Volodimir Zelenski, discuţiile vor aborda chestiuni privind securitatea nucleară, securitatea alimentară şi întoarcerea prizonierilor de război.

În ultimele săptămâni, liderul ucrainean a efectuat un turneu diplomatic menit să ducă la creşterea presiunii din partea comunităţii internaţionale asupra Rusiei.

El a fost miercuri în Arabia Saudită, după ce la începutul lunii se deplasase în Qatar, Filipine şi Singapore.

În timpul acestui summit, la care Rusia nu a fost invitată şi unde China nu va participa, liderii nu vor începe negocieri de pace, dar vor încerca să facă un ”prim pas” pe calea către pace în Ucraina, au explicat autorităţile elveţiene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

24 de Comentarii

 1. Asteptam cu interes si alte date despre Zelea pe modelul Prodanca, Dragusanca etc, stiti voi…

 2. ”Vor fi două zile de muncă activă…” zice Zelenski.
  Care este munca? Asta e mai degrabă o întâlnire de paraziți pe banii cetățenilor.

 3. Arestarea lui Zelenski in Elvetia ar aduce pacea in Ucraina. De ce evitati sa folositi aceasta solutie atat de simpla? Cu ce este mai imortanta viata lui Zelenski decat viata sutelor de mii de ucraineni si rusi ucisi datorita planurilor malefice ale lui Zelenski indreptate impotriva Rusiei? Nici maca nu este necesar ca Zelenski sa moara, ci doar sa fie arestat si inchis cu o masca de fier peste fata aia de ticalos. Nu-l lasati sa va scape si aduceti pacea in Ucraina. Alogenul Zelenski nu are nimic comun cu interesele poporului ucrainean, ucrainenii sunt folositi doar drept carne de tun pentru a slabi Rusia.

 4. RUBLA SE PRABUSESTE DIN NOU, iar jalnici putin8sti de pe forum vor face foamea, cu teancuri de ruble lîngă ei!
  Unde e ăla cu „vind dolari!” ?!
  😂

 5. Turism de lux pentru lachei in timp ce cetățenii mor de foame și uciși cu sânge rece. Care pace daca obligatoriu continua vânzările de arme și muniții pentru fondul global dar și decimarea bipezilor trebuie executata fără discuție?! Doar întreb:
  -Vrea sa accepte puțin înțelegerea atâta timp cât NATO și americanii au început să recunoască implicarea?!

 6. Președintele UrcRuinei din 20 mai a.c.
  I-a expirat mandatul, măR🤣g
  ● [RumburKK- StatMajoriZdu’ GărZilor Patriotice Tulcene -RumburKK] ●

 7. Doamna Olena este deja de cateva zile acolo si deja a trecut zeci de delegati din Africa in tabara lui Zelinsky.Slava Ucraina.Bouthanul si Nepalul au mobilizat deja trupele la granita cu China si vor inconjura Rusia .

 8. Dolarul e tot mai puternic după ce Arabia Saudită a REINNOIT acordul cu USA pe 9 iunie.
  Iar Urcacii s-au RETRAS STRATEGIC din BahmutZ ca să-i toace pe Ruși de pe dealurile dimprejur, măR🤣g …
  ……[RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor Patriotice Tulcene -RumburKK]……

 9. o conferinta pentru pace la care participa doar una dintre tabere, iar discutiile sunt exclusiv despre inarmare si jefuirea adversarului! occidentul este, din nou, dezgustator

 10. Cum se gindesc ei la pace atita timp cit la masa discutiilor nu sint invitati si rusii ? Ce or avea oamenii astia in capul lor de nu gindesc si au inpresia ca pot gasii ei solutii de pace singuri ,fara sa participe si Rusia ?

 11. Volodimir Zelenski NU cauta pacea, sa nu fim idioti, obiectivul NATO prin Volodimir Zelenski este sa se formeze o coalitie mondiala impotriva Rusiei.
  Nu vor reusi.

 12. Zelensky nu vrea să facă pace, ci un show televizat pentru amărâții de ucraineni care fug că potârnichile de război și ar vrea că acesta să se termine.
  În egală măsură, Zelensky urmărește să izoleze Rusia diplomatic, ceea ce nu se va întâmpla, oricât de mult și-ar dori asta patronii lui,americanii. Realitatea este că imaginea lui de ” Churchill ” de Kiev nu a prins și nu a impresionat pe liderii statelor Sudului Global, dimpotrivă. Ucrainenii ar vrea și ei alt președinte care să scoată țara din război, însă Zelensky se cramponează de legea marțială și nu se dă dus. Tristă situație!

 13. Se plimba diliul asta de parca n-ar muri zilnic , cu sutele , compatrioti de-ai lui . Si cand te gandesti ca UA nu-i nici in UE , nici in NATO si moare atata lume pt ce ? Pt ca are interese si asa vrea america ! N-a zis bine Emannuel Todd ca ‘cel mai bine pt Europa , ar fi , daca n-ar exista America ‘? Parca te pune pe ganduri , n-asa ? Oricum , noi nu vrem razboi !!!

 14. Întâlnire pentru pace, dar unde se stabilesc: câte arme mai trebuie livrate Ucrainei, câți soldați mai trebuie să mobilizeze, ce nevoie de război trebuie satisfăcute.
  Pacea se face cu doritori de pace, nu cu descreierați. Mai e vreunul, de la întâlnirea asta, legitim? Macron a pierdut alegerile, șolț are mai puține voturi decât berzele albe, ăla din Belgia și depus demisia. Lipsește drulă. Dar pot s-o trimită pe armando clotilda. Obține războiul imediat.

 15. „Zelenski a ajuns in Elvetia ” ! Ce eveniment ! va dati seama, boeri mari ?

 16. Da, este interesant cum au dispărut din politica vestică în ultimii 2 ani cei mai mari dușmani ai Rusiei : Boris Johnson, Victoria Nuland,Ben Wallace.
  Alții, mai puțin feroce dar tot rusofobi, sunt pe cale să rămână fără posturi ( Sunak în Anglia ) sau fără partid în parlament ( Macron).
  În fine, postul de secretar-general NATO revine unui politician din vestul UE (Mark Rutte, Olanda ) în locul celor de la granițele Rusiei (Rasmussen din Danemarca,Stoltenberg din Norvegia ). Este clar că Iohannis nu a avut de fapt nicio șansă.

 17. „Dragi tovarasi ! Ne-am adunat aici ca sa ne stringem …” … 92 de tari ?!? Da’ la ce servesc atitea, daca rezolutia finala va fi dictata de Tonga si Vanuatu ? Cine ? … Rusia ? … Cine-i Rusia ?

 18. Parafrazindu-l pe Marx … un criminal psihopat khazar bintuie prin Europa …

 19. E „pe credit” … Probabil ca se planuieste sa se deconteze din bogatiile naturale ale Rusiei, in urma invaziei la care multi dintre borfasii prezenti in Elvetia viseaza … In orice caz slugile, pe sub masa de chiolhan la care vizeaza stapinii, se vor alege, ca intotdeauna, doar cu firimiturile …

 20. Autorul articolului dezinformează. Zelennski nueste președintele Ucrainei. Din 20 mai 2024. El nu decide doar se deplaseaza si figurează. Casi Biden. Daca cititi mai si gândiți. Sau scrieti altfel.

 21. Zelenski s-a dus in Elvetia in calitate de solist pentru un concert de pian si orchestra cu instrumentisti din 92 de tari. A vandut deja o multime de bilete, vine lumea sa-l vada mai ceva ca la concertul de anul nou de la Viena. Cu bagheta sa unica, Zelenski va canta la pian si va dirija in acelasi timp si orchestra de 92 de participanti.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.