Zi de doliu național în Republica Moldova pentru Regina Ana

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat un decret privind declararea zilei de 13 august 2016 zi de doliu național „în semn de profundă durere cauzată de trecerea în eternitate a Reginei Ana a României”, a anunțat Administrația Prezidențială de la Chișinău într-un comunicat.

Astfel, în această zi, în toate localităţile republicii, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare vor fi arborate în bernă drapelele de stat, precizează sursa citată.

„De asemenea, la ora 10.00, se va cinsti memoria Reginei Ana prin păstrarea unui moment de reculegere. În context, autorităţilor publice, întreprinderilor şi organizaţiilor li se recomandă să renunţe la desfăşurarea acţiunilor distractive de masă, iar instituțiilor mass-media să ţină cont de specificul zilei de 13 august la editarea publicaţiilor şi la formarea programelor.
În ziua de 13 august 2016 va avea loc slujba de înmormântare a Reginei Ana”, se mai arată în comunicat.

Regina Ana, care a decedat pe 1 august, va fi înmormântată pe 13 august la Curtea de Argeș. În această zi va fi doliu național și în România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.