Zi importantă pentru „prinsul” Paul, Truică, Andronic și Ioan Oltean

Instanța supremă judecă vineri contestația la deciziile Curții de Apel Brașov prin care Remus Truică și Paul Lambrino au fost plasați în arest la domiciliu, iar patronul EVZ Dan Andronic a fost pus sub control judiciar, în dosarul retrocedării ilegale de terenuri, cu un prejudiciu de peste 135 de milioane de euro.

Remus Truică, Dan Andronic și prințul Paul au ajuns vineri la Înalta Curte de Casație și Justiție. La sosire la instanță, Paul Lambrino a declarat că are încredere în justiția din România, iar Remus Truică a spus că are emoții în legătură cu o eventuală decizie de arestare preventivă.

La instanță sunt aşteptaţi şi ceilalţi inculpaţi din acest dosar. Procurorii cer în continuare arestarea preventivă a inculpaților din acest dosar. Decizia instanței supreme va fi una definitivă.

Pe 11 decembrie, Curtea de Apel Braşov a respins cererea DNA de arestare preventivă a inculpaţilor din acest dosar, stabilind ca Remus Truică şi avocatul Robert Roşu să fie plasați în arest la domiciliu, iar Dan Andronic, Marius Marcovici şi Lucian Mateescu să fie cercetaţi sub control judiciar.

O zi mai târziu, Curtea de Apel Braşov a respins şi cererea DNA de arestare preventivă a lui Paul Lambrino, plasându-l în arest la domiciliu.

Conform DNA, începând din anul 2006, Paul Lambrio i-a promis lui Remus Truică şi asociaţilor lui din grupul infracţional (între care Robert Roşu, Andrei Marius Marcovici, Lucian Mateescu, Dan Andronic) o cotă parte importantă, între 50% şi 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendica şi, ulterior, le-a şi dat acestora bunurile, pe măsura obţinerii lor, în schimbul intervenţiei membrilor grupului pe lângă funcţionari publici cu atribuţii în reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate din Bucureşti şi din alte judeţe sau pe lângă judecători.

Procurorii susțin că Paul Lambrino, Remus Truică şi ceilalţi membri ai grupului ”au ascuns natura ilicită a înţelegerii, prin încheierea în 1 noiembrie 2006 a unui contract de cesiune, cu privire la bunurile aflate în proceduri administrative sau judiciare de restituire a proprietăţii, între Lambrino şi SC Reciplia SRL, reprezentată de Remus Truică”.

”În concret, acest contract redactat de Robert Roşu prevede că Paul Philipe Al României, în calitate de cedent, transmite/cesionează fără nicio rezervă, cu titlu oneros, toate drepturile sale prezente şi viitoare asupra unor bunuri imobile, enumerate şi identificate în contract (între care şi Ferma Băneasa cu un teren în suprafaţă de 28,63 hectare). Reciplia SRL se obligă să plătească în anumite condiţii o sumă de bani şi să asigure sprijin şi asistenţă în legătură cu bunurile aflate în proceduri administrative sau judiciare de restituire. Ulterior, ca urmare a acestui act, Paul Philipe Al României a semnat alte înscrisuri/contracte prin care s-a urmărit ascunderea provenienţei ilicite a bunurilor retrocedate, antecontracte de vânzare – cumpărare, înţelegeri («înţelegerea» din 13 aprilie 2011 şi actul adiţional la aceasta)”, se arăta într-un comunicat transmis de DNA.

Zi cu emoții și pentru Oltean

Tot vineri instanța supremă judecă recursul la măsura prin care deputatul Ioan Oltean a fost pus sub control judiciar tot de instanța supremă în dosarul ANRP în care afaceristul craiovean Mihai Rotaru ar fi fost despăgubit ilegal de ANRP. DNA cere ca deputatul să fie arestat preventiv.

Oltean este acuzat că a primit 600.000 de euro într-o biserică pentru a interveni în această afacere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.