Ziua Internațională a Cărții pentru Copii

La 2 aprilie, întreaga omenire celebrează ziua internațională a cărților pentru copii și tineri și a fost sărbătorită pentru prima dată în 1967. Scopul acestei sărbătoriri fiind acela de a promova cărțile pentru copii și lectura pentru cei mici.

Data nu a fost decisă la întâmplare. Ziua Internațională a cărții pentru copii se întâmplă pe 2 aprilie, pentru că e ziua de naștere a cunoscutului autor Hans Christian Andersen.

Scriitorul danez este renumit pentru basmele sale fermecătoare: „Degețica”, „Hainele cele noi ale împăratului”, „Mica Sirenă” și „Rățușca cea urâtă” etc.

Cel mai important este ca și cei mici să se împrietenească, de la vârste fragede, cu lectura.

Un copil care citește va fi un matur care gândește, așa că pasiunea pentru lectură în rândul copiilor de la vârste fragede este esențial pentru o dezvoltare echilibrată. De aceea, în toată lumea sunt organizate lecturi publice și sunt puse în scenă povești și basme.

Ziua Internațională a cărții pentru copii este un prilej pentru a-i captiva pe cei mici, mai întâi să asculte, iar mai apoi să citească povești.

Foto: Pânza maestrului Pierre-Auguste Renoir „Lecția

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Dan Orghici 125 Articole
Author

2 Comentarii

  1. Totuși, de ce nu scot pe piață și cărți pentru băieței? Sunt enorm de puține, pentru fetițe sunt câtă frunză și iarbă! Trebuiesc cărți și pentru băieței, și ei trebuie să citească despre ei, pentru ei, sa se dezvolte dar nu prin prisma copilului fetiță! Noroc că am găsit un site care personalizează cărți de am făcut comanda pentru nepoțel, cadou de ziua lui, altfel, nu găsești nimic concret pentru dezvoltare personală sau citit băieței! Înțeleg că sunt mai multe femei decât bărbați pe glob, dar și pentru băieți trebuie sa existe materiale pe piata pentru a se forma că independenți.

  2. Ar trebui sa celebram ziua disparitiei cartilor, caci nu mai este mult pana cand tinerii nu vor mai citi decat reclamele si cartile de joc……[Rumburak]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.