Ziua Limbii Române, sărbătorită ”special”. Academia Română și Academia de Ştiinţe a Moldovei

Ziua Limbii Române este sărbătorită, joi, de Academia Română şi Academia de Ştiinţe a Moldovei „într-un fel special, cum nu a mai fost în cei peste 30 de ani de când există două state româneşti independente”, a afirmat preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, în deschiderea evenimentului de la Bucureşti.

Preşedintele Academiei Române a spus că „în mod oficial şi diplomatic” se vorbeşte despre statul Republica Moldova şi poporul moldovean, dar „adevărul a ieşit la iveală inclusiv din punct de vedere oficial şi diplomatic şi limba, tot oficială a celor două ţări, se cheamă limba română”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

5 Comentarii

 1. Cu mici si sampanie ? Astept pana maine sa vad ce biiguie tembeliziunile.Stiti cum ziceam in copilarie: „cotcodac intr-un copac , mie-mi vine sa ma „kac””! Sper sa nu fie nevoie ( la figurat) .

 2. „Limba noastra-i limba sfanta
  Limba vechilor cazanii
  Care-o plang si care-o canta
  Pe la vatra lor taranii.”

 3. Coldea si universitarii colegi au fost invitati? Cum unde, la chermeza organizata la popota unitatii.

 4. DA’ Ziua ISTORIEI Romaniei, MURDARITA Zilnic la ZILNICUU’ de Cazaturi Plescainde din Curuu’ lu’ Dreacuu’,

  Alde Giga ScurSuu’, AXON si Altzii, mai Discretzi … :),

  se va sarbatori VREODATA ?
  CAND ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.