„Naşul” de cununie al Elenei Udrea, Tudor Iulian, un penal

Consulul onorific al Guineei la Consulatul de la Bucureşti, Tudor Iulian, zis şi Pelicanul, prieten cu Dorin Cocoş, este un personaj implicat în tot felul de afaceri ilegale. Ultima este cea legată de importul de motoare în Guineea prin care s-a încercat să se dea o ţeapă bugetului de stat în valoare de 62 milioane de euro.

Despre consulul onorific al Guineei la consulatul de la Bucureşti, Tudor Iulian, presa a scris că ar fi naşul de cununie al Elenei Udrea şi al lui Dorin Cocoş. Imediat, pupila lui Băsescu a negat. E posibil ca Elena Udrea să nu fi minţit. Nu de alta, dar Elena s-a căsătorit cu Cocoş la Las Vegas, iar acolo e important ca la cununie să vină Elvis Presley, nu naşul. Cert este că Elena Udrea şi Dorin Cocoş îl cunosc foarte bine pe Tudor Iulian. Pentru că Tudor Iulian este omul care se ocupă de afacerile Marianei Cîndea, acţionar la firma Eurohotel alături de Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea. Scrie în toate Monitoarele Oficiale unde sunt publicate date despre Adunările Acţionarilor la Eurohotel. La toate în locul Marianei Cîndea a fost mandatat Tudor Iulian.

Necunoscut publicului larg, Tudor are însă o istorie lungă pe subteranele puterii din România, carieră care a strălucit după anul 2000 şi până prin 2006, pe vremea în care era vicepreşedintele Fundaţiei Colegiului Naţional de Apărare Carol I, care a avut o bună perioadă sediul în Parcul Herăstrău, în incinta restaurantului „Trei cocoşi”. Perioadă în care Elena Udrea şi-a îmbogăţit viitorul CV ministerial urmând cursurile acestei instituţii.

Tot Tudor Iulian este omul care i-a adus prim-ministrului Emil Boc o scrisoare din partea premierului Republicii Guineea, prin care îi cere acestuia să intervină şi să dea undă verde transportului motoarelor de 250 de milioane de euro vândute de UCM Reşiţa. Reamintim că în afacerea cu motoare sunt implicaţi Said Baaklini şi şefii UCM Reşiţa, iar în urma acesteia bugetul de stat urma să fie spoliat cu suma de 62 milioane de euro printr-o returnare fictivă de TVA. În afacerea UCM Reşiţa s-au mai vehiculat şi numele lui Sorin Blejnar şi cel al senatorului PDL de Constanţa, Mircea Banias.

Cert este că Tudor Iulian este un personaj cu multe relaţii la nivel înalt chiar dacă el încă din tinereţe a fost condamnat penal la închisoare. De fapt, Tudor Iulian, zis şi Pelicanul, a fost implicat în afaceri ilegale încă din tinereţe, pe vremea aceea fiind student.

Astfel, potrivit sentinţei penale nr. 170 date în şedinţa publică din 25 iunie 1997 de Tribunalul Dolj, Tudor Iulian, zis Pelicanul, a fost condamnat la 2 ani de închisoare la fel ca prietenii lui de atunci Ferencz Zoltan (la 3 ani) şi Bădescu Sorin (la 2 ani). Cei 3 au fost acuzaţi de falsificare de monede şi complicitate la falsificarea de monede.

Mai precis, în august 1993, Ferencz Zoltan şi Bădescu Sorin s-au deplasat la Bucureşti, unde au luat legătura cu Tudor Iulian în vederea procurării unei cantităţi de valută falsă, convenind să o plătească la preţul de 20% din valoarea reală a bancnotelor. Cei 3 s-au deplasat apoi în zona Primăverii-Televiziune, unde Tudor Iulian a procurat 3.000 de dolari falşi în bancnote de câte o sută de dolari şi a primit de la cei doi suma de 1.100 de mărci germane. Tudor a negat implicarea în afacere, dar cei doi au recunoscut, se arată în rechizitoriul procuraturii.

„Inculpatul Turor Iulian a afirmat în mai multe rânduri că poate procura cu uşurinţă valută falsă arătând că cu ajutorul acestora a cumpărat favorurile unor dansatoare de bar rusoaice”, mai scriu procurorii.

Fără doar şi poate rămâne o enigmă cum un om condamnat încă de acum 14 ani la închisoare a putut să rămână în preajma puterii, să obţină tot felul de funcţii şi să încerce în continuare să dea lovituri financiare dincolo de lege, iar nimeni să nu se sesizeze. Şi acum când de afacerile lui Iulian Tudor presa a mai scris, acesta rămâne în preajma puterii, cel puţin prin legăturile financiare pe care le are cu Elena Udrea şi soţul acesteia, Dorin Cocoş.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.