Au început supermanipulările prin media

Televiziunea lui Sebastian Ghiţă este la „datorie”; A apărut şi primul sondaj. El este făcut de casa de sondaje a unuia dintre consilierii lui Victor Ponta. Sondajul dă cote foarte bune PMP, alimentând speculaţiile privind o înţelegere între PSD şi PMP.

 

România tv şi-a intrat în rol

 

Faptul că România Tv şi Antena 3 fac cât este ziua de lungă campanie echipei premierului Ponta şi al sateliţilor, nu reprezintă o surpriză. Totuşi, surpriza primelor tre zile de campanie consta în absenţa manipulărilor groslane la respectivele televiziuni. Ei bine, se ştie, orice minune nu durează decât trei zile. România Tv şi-a intrat luni în rol. După-amiază, la o oră cu audienţă bună, un „breakink-news”: „Crin Antonescu huiduit de simpatizanţi liberali”. Urmează un „direct” de la Deva, de unde, corespondenta locală recită o poezie: „În faţa sediului PNL din municipiul Hunedoara, Crin Antonescu a fost huiduit de un grup de 20-30 de simpatizanţi PNL care i-au cerut socoteală pentru ieşirea de la guvernare”. Imagini de la eveniment, ioc. Deci, telespectatorii trebuiau să o creadă pe cuvânt pe domnişoara Velciov din Deva. De fapt, în stânga ecranului, existau imagini, dar de la o primire a lui Crin Antonescu la Baia Mare, numai că acolo în loc de huiduieli liderul liberal era primit cu pâine şi …pălincă.

 

Pe site-ul postului, informaţia este prezentată însă cu precauţie, fiind citat un alt site, care de mai multe luni, de când unii membri marcanţi ai PNL (Anfrei Chiliman, Vlad Moisecu ş.a.) au fost ecxcluşi din PNL, se află „în misiune” pe lângă partid.

 

Contactând telefonic nu lideri liberali din Hunedoara, ci membri locali din linia a doua şi a treia, niciunul nu a confirmat informaţia dată verbal de corespondenta România Tv de la Deva. Culmea, şi doi reprezentanţi de la alte partide din municipiul Hunedoara, au infrmat informaţiile prezentate.

 

Tot România Tv a prezentat – fără însemn electoral – ştirea că premierul Ponta şi Liviu Dragnea s-au întâlnit cu Patriarhul României.

 

 

CSCI a mai scos un sondaj fantezist

 

 

Şi tot la România TV a fost prezentat şi primul sondaj „europarlamentar”. Efectuat de CSCI, o casă de sondare condusă de Dan Sultănescu, unul dintre consilierii premierului Victor Ponta. Un sondaj care pare să confirme acuzaţiile celor din PDL care susţin că există o înţelegere între PSD şi PMP.

 

Astfel PMP este cotat la 9% intenţie de vot, o cotă mult exagerată. Dar datele cele „mai tari” sunt cele de la capitolul încredere. Aici Traian Băsescu este mult peste Crin Antonescu, iar liderul liberal, cotat cu 16% încredere se află lângă Elena Udrea, care a „urcat” la 15%. Mai avem o „minune”: 20% dintre repondenţi îl văd pe Traian Băsescu prim-ministru. Probabil că săptămâna viitoare Traian Băsescu se va afla în top5, iar Elena Udrea îi va sufla în ceafă, iar PMP va depăşi PDL şi PNL la intenţie de vot.

 

 

 

 


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Cristescu 134 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.