Ce zic cititorii despre ideea lui Tăpălagă cu SRI

Preconizând că 2014 va fi un an politic extrem de turbulent, jurnalistul Dan Tăpălagă, cunoscut ca simpatizant al „valorilor” proclamate din gură la TV de Băsescu, îşi ridică ochii plin de speranţă către servicii, care, în opinia lui, trebuie să salveze „statul de drept” şi „funcţionarea justiţiei”.

„Un rol esenţial în menţinerea unor instituţii cheie şi al echilibrului democratic în anul de foc 2014 revine serviciilor de informaţii. Mereu au contat în momente cruciale, dar acum au în faţă o misiune aproape imposibilă. Pentru George Maior şi Florian Coldea (şefii SRI – nr.) va fi înca un an cumplit, poate cel mai dificil. Statul de drept, funcţionarea justitiei pot fi salvate sau îngropate şi cu binecuvântarea lor. Una e să-ţi inchei mandatul şi să rămâi în istorie ca salvator, alta ca gropar”, a scris Tăpălagă într-o analiză publicată de Hotnews.

Extrem de interesați de analiza lui Dan Tăpălagă despre modul în care Traian Băsescu va fi ajutat de servicii în lupta cu ”banditismul de stat” într-un an electoral, cititorii Cotidianul.ro au reacționat pe forum. Redăm câteva dintre cele mai interesante comentarii.

Cititorul ”Harakiri” scrie: ”Stat politienesc avem, Justitia e in buda, trebuie sa ma reinvie si Securitatea si..”ne-am scos” !!”

”Din păcate Serviciile conduc România. Tapalagă știe ce vorbește. Băsiștilor le e frică să nu-i trădeze securiștii și să se închine la ceilalți. Cred că ăsta e un apel disperat către cei care încă mai sunt fideli băsescului și către nehotărâții din sistem. Justiția, cu procurori făcuți peste noapte judecători îi e fidelă lui băse „până la moarte și dincolo de ea”, dar Serviciile se știe că trădează când ți-e lumea mai dragă, „măi dragă”!”, scrie ”Motzu’”.

”Este clar ca pt. basisti democratia este sinonima cu basecu si normal ca serviciile l-au salvat , dar nu se stie daca o vor mai face dupa ….! Romania tocmai datorita „serviciilor” , mai bine spus angajatilor acestora , este ultima din Europa in ceea ce priveste nivelul de trai al poporului nu si al lor ! Daca tovarasul ilici in 89′ respecta punctul 8 de la Timisoara , astazi Romania era o tara cu adevarat libera , democratica 100% (spun acest lucru pt. ca nu se poate vorbi despre democratie intr-o tara unde justitia nu este libera, ci aservita presedintelui si acolitilor lui ) si cu un nivel de trai acceptabil cel putin la nivelul tarilor din fostul bloc comunist care au avut curajul si cinstea de a inlatura toata nomenclatura inclusiv toata pleava compromisa din serviciile lor si astazi stau mult mai bine decat Romania, desi nu au potentialul uman si resursele pe care le are Romania, si toate astea se datoreaza „serviciilor si servitorilor lor” in frunte cu servitorul sef de la Anvers!”, scrie ”Sunday”.

”Toata lumea stie ca sunt infiltrati peste tot, chiar si in mass-media, Romania fiind singura tara din UE si din fostul bloc comunist care si pastrat pe functii vechiul aparat represiv, le-a dat pensii uriade si i-a avansat si-n grad! Apropos , acum cateva zile citeam un articol despre cativa cantareti din „folclorul romanesc” cu epoleti pe umar , sa vezi si sa te crucesti , nu stiu daca mai exista undeva asa ceva!!!!”, scrie ”Kiko„.

Si apoi, ”pe surse”, cititorul care a preferat nick-ul ”Famiglia Basescu” scrie: ”Mai mult, zvonul e ca Udrea ar candida pentru un fotoliu la Bruxelles chiar de pe listele PDL, pe un loc eligibil, asta desi se afla de mai multa vreme in relatii reci cu Vasile Blaga. Se pare ca aceasta ar fi o varianta de rezerva in situatia in care Elena Udrea nu va reusi sa realizeze mutarile politice pe care si le doreste pentru inceputul anului. De asemenea, ramane de vazut daca si EBA isi mai doreste un loc de europarlamentar si daca fiica presedintelui nu va candida cumva pe listele PDL.”

„Domnule, in Romania mai exita scriitori si ziaristi sau chiar toti sint recrutati de Securitate ? Securitatea nu este capabila sa se ocupe si de economie, nu numai de literatura si de presa ?”, scrie ”Piratul Democrat”. Iar răspunsul vine de la cititorul ”Ilie de la Sculărie”: Eu as fi de parere ca ar fi mai bine sa se ocupe doar de literatura si presa ! … din pacate, ei „se ocupa”, de mai bine de 20 de ani (in realitate de mult mai mult timp …) si de economie, pe care si-au pus demult labele jegoase …”

In cele din urma, ”Să trăiți!” se întreabă: ”Oare câti mai sintem acoperiti in presa?”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.