Dumitru Sechelariu a murit la Viena

Dumitru Sechelariu, fost primar al municipiului Bacău şi preşedinte al echipei de fotbal FCM Bacău, a murit, la Viena.

Sechelariu a încetat din viaţă, sâmbătă dimineaţă. Dumitru Sechelariu a fost operat, marţea trecută, la Spitalul Floreasca din Capitală, unde fusese internat din 2 februarie, ca urmare a unor probleme la coloana vertebrală.

La scurt timp după intervenţia suferită, Sechelariu a intrat în comă, dar a fost resuscitat, însă starea sa a rămas în continuare gravă. Acesta respira cu ajutorul aparatelor, situaţia lui fiind instabilă şi din cauza bolilor cronice de care suferea.

Cotidianul Prosport notează că fumatul excesiv i-a fost fatal omului de fotbal, apropiaţii spunând că acesta obişnuia să fumeze câte cinci pachete în fiecare zi.

După ce, inițial, medicii austrieci au refuzat un transfer din cauza stării precare de sănătate, în cele din urmă, în cursul acestei săptămâni, omul de afaceri a fost transportat în Austria.

Intervenția medicilor nu a mai avut loc însă după ce analizele au arătat că bătălia este deja pierdută, rezultatele investigațiilor fiind extrem de proaste.

“Tot ce pot să vă spun este că acest eveniment nu s-a întâmplat în vreo intervenţie şi decesul, cel mai probabil, a intervenit în somn. Era însoţit, era personal medical, noi am fost lângă dânsul tot timpul”, a declarat avocata familiei Sechelariu, Manea Câțu, potrivit Antena3.

“Patru copii au rămas fără tată. Viaţa lor se va schimba radical de acum încolo. Cel mai mare are 20 de ani, cel mai mic are 9 ani. Domnul Sechelariu a fost un om extrem de puternic. Niciodată nu şi-a închipuit nicio secundă că viaţa lui se poate încheia aşa. Ne-am făcut foarte multe planuri, nu s-a pus nicio secundă problema că ar avea o afecţiunea atât de gravă.

Vreau să vă spun că e mare păcat că oameni precum dumnealui nu rămân printre noi. Personal, pentru mine, a fost un model, un mare om, un mare caracter. Am avut ocazia să îi fiu avocat în ultimii opt ani de zile”, mai spune avocata.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.