La mulţi ani Teatrului Metropolis!

100 de spectacole, peste 500 de artişti, 1.500 de reprezentaţii, în doar 5 ani de activitate ai Teatrului “Metropolis”. Un teatru ca o planetă a poveştilor dăruită sufletului fiecărui spectator, un teatru ca un talisman magic pentru încercările umane de azi şi dintotdeauna, un teatru în care filosofia vieţii devine joc, tot aşa cum jocurile vieţii se transformă în înţelepciune, bun-simţ şi filosofie umană.

“Am atins cinci ani împreună. Cinci ani de teatru, cinci ani de întâlniri, cinci ani plini de bucuria pe care actul teatral o sădeşte adânc în sufletul oamenilor. Sunt ani în care am învăţat cu toţii ce înseamnă să dăm viaţă unui teatru, să-l creştem, să-l iubim şi să credem în el aşa cum credem în noi înşine. Teatrul este poezia desprinsă din carte, devenită omenească. Iar pentru ca minunea să se înfăptuiască e nevoie ca sala să fie locuită. Locuitorii sălilor de spectacol sunt cei cărora le mulţumim pentru viaţă. Ei fiinţează teatrul, iar în absenţa lor acesta ar fi doar o sala goală”, declară directorul teatrului, George Ivaşcu.

Teatrul “Metropolis” este unicul teatru de proiecte din Bucureşti şi unul dintre puţinele de acest fel din România. Pe afişele lui figurează numele celor mai importanţi actori români, dar şi numele unor tineri extrem de talentaţi. Până în acest moment, Teatrul a demonstrat nu doar capacitatea de a impune pe piaţă o instituţie de cultură, ci şi necesitatea existenţei sale.

George Ivaşcu, cu acelaşi aer ca Chaplin

Într-un timp relativ scurt, Teatrul “Metropolis” a câştigat recunoaşterea publicului datorită proiectelor sale. Aici au montat regizori celebri precum: Radu Beligan, David Esrig, Aureliu Manea, Alexandru Tocilescu, Olga Tudorache, Cătălina Buzoianu, Sanda Manu, Alice Barb, Victor Ioan Frunză, Tompa Gabor, Laszo Bocsardi, Mihai Măniuţiu, Gelu Colceag, Horaţiu Mălăele, Dragoş Galgoţiu, Felix Alexa, etc.

De asemenea, Teatrul “Metropolis” şi-a cucerit notorietatea în întreaga ţară, prin turneele realizate sau prin invitaţiile de a participa la festivaluri.

În cei cinci ani au fost abordate programe dedicate atât publicului cât şi artiştilor: “Excelenţa în teatru”, “Cultură şi Educaţie prin teatru”, “Tineri creatori”, programe sociale etc.

Un loc aparte îl ocupă proiectul „Aleea Celebrităţilor”, proiect iniţiat de Teatrul “Metropolis”, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti şi “Cocor”, care are menirea de a omagia mari artişti ai scenei româneşti pentru întreaga carieră.

Gaiţele, ultima premieră de răsunător succes

Teatrul a lansat recent Ziarul “Metropolis”, care se doreşte o platformă de promovare şi mediatizare a evenimentelor culturale naţionale, născută din nevoia de a se adresa unui segment cât mai mare de public, nu doar din Bucureşti, ci şi din ţară. Dar ce înseamnă acest nou ziar în contexul actual ne spune George Ivaşcu: “Am stat ceva vreme să mă gândesc la ce aş putea scrie în primul număr al ziarului. Să scriu în numele actorului George Ivaşcu, sau în numele directorului Teatrului Metropolis? Sau în numele amândurora? Cred că voi scrie din perspectiva omului îndrăgostit de artă. Din postura de director al Teatrului Metropolis pot lua contact în orice moment cu frumosul; pot visa în orice moment şi pot facilita accesul altora la această lume minunată. Interviuri, editoriale, ştiri, toate puse în acelaşi loc, precum tuşele unui tablou frumos ce se lasă desluşit de fiecare dată altfel. Fiecare «răsfoire», căutare în «Metropolis» sper că vă va prezenta un alt unghi al spectacolului”.

Teatrul “Metropolis” a crescut. A crescut cu ajutorul spectatorilor, regizorilor, actorilor, întregii echipe care îl ghidează. Teatrul “Metropolis” este considerat un spaţiu al artelor, al întâlnirilor, un spaţiu al artiştilor de toate vârstele, o punte între generaţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.