A murit profesorul și jurnalistul Ferenc Vasas

Jurnalistul Ferenc Vasas, profesor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) din cadrul Universității București, a murit joi după-amiază, la 73 de ani.

”Cariera de jurnalist, de peste 40 de ani, și-a desfășurat-o în presa scrisă și în televiziune. A îndeplinit, pe rând, funcțiile de corespondent al Agenției Naționale de Presă AGERPRES, în teritoriu, pentru județele Covasna și Harghita, respectiv Sibiu și Vâlcea, reporter în centrală pe diverse domenii și secretar de viză la două redacții”, arată într-un comunicat de presă publicat pe pagina Internet a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) din cadrul Universității București.

Conform documentului citat, ”a condus timp de mai mulți ani Redacția Emisiunilor pentru Străinătate din cadrul Agenției, calitate în care a editat, între altele, numeroase publicații pentru străinătate cu periodicitate zilnică, săptămânală și lunară, răspunzând totodată solicitărilor corespondenților presei străine acreditați la București. A fost redactor-șef al cotidianului de limba maghiară Megyei Tukor din Sf. Gheorghe și șef de departament la cotidianul Curentul. În cadrul televiziunilor Antena 1, B1 TV și TVR, a condus departamentele de știri locale, îndrumând profesional și studiourile locale (la Antena 1) și regionale (la TVR). A fost trainer în programe cu finanțare europeană menite să contribuie la perfecționarea profesională a jurnaliștilor români, membru în jurii de concursuri publicistice, moderator al unor dezbateri și autor a numeroase teste de verificare a cunoștințelor de specialitate ale jurnaliștilor.
Începând din anul 1998, a fost cadru didactic asociat la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din Universitatea din București. A avut contribuții în toate edițiile (Polirom, 1999, 2001 și 2009) primului manual autohton de jurnalism. A fost un bun și exigent pedagog, pasionat de misiunea sa de formator.”
DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.