Academia imposturii

Sunt oameni care sfinţesc locurile prin care trec, după cum sunt şi oameni care murdăresc tot pe ce pun mâna. Gabriel Oprea a ajuns, dirijat fiind, să pună mâna pe o şcoală doctorală. Această şcoală nu a scos sfinţi, dar a produs infractori celebri, iar G.O. le ia urma. Dresat de DNA.

Gaşca de intelectuali şmecheri polarizată de G.O. a pus şi de o academie de ştiinţe ale “interesului naţional”. Am numit Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale. Câţiva dintre locotenenţii săi parlamentari au semnat iniţiativa legislativă. Printre semnatari şi câteva cazuri penale, precum generalul Eugen Bădălan ori Adrian George Scutaru.

Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale a fost fondată în anul 2012, iniţial sub denumirea Academia de Ştiinţe Militare, prin Legea nr. 56 din 22 martie 2012, iniţiată de parlamentariiEugen Bădalan, Doru-Claudian Frunzulică, Teodor Meleşcanu, Niculae Mircovici, Ion Mocioalcă, Eugen Nicolicea, Gabriel Oprea, Adrian George ScutaruşiMarian Săniuţă.

Primul preşedinte al Academiei: general-locotenentul Teodor Frunzeti, vicepreşedinte chestorul de poliţie Gheorghe Popa (Rectorul Academiei de Poliţie) şi secretar general – colonelul (r) Gheorghe Boaru.

Preşedinţi ai secţiilor ştiinţifice: generalul de brigadă (r) Viorel Buta – Ştiinţe Militare, generalul (r) Sergiu Medar Informaţii şi Securitate Militară şi comisarul-şef de poliţie Ştefan Prună –Ordine Publică şi Siguranţă Naţională.

În luna ianuarie 2015, la două zile după demiterea din funcţia de director al SRI, Cristian-George Maior a fost ales preşedinte al Academiei, iar generalul de brigadă în rezervă, Gheorghe Toma, profesor la Academia Naţională de Informaţii, a devenit noul secretar general.

Gheorghe Toma a devenit vizibil după ce a elaborat tezele de doctorat ale şefilor Serviciului de Protecţie şi Pază, fiind transferat, în acest scop, de la Universitatea Naţională de Apărare la SPP, unde s-a ocupat de ”cercetarea ştiinţifică”. Ulterior, l-a adoptat Academia Naţională de Informaţii, drept compensaţie pentru doctoratele luate sub coordonarea sa la Universitatea Naţională de Apărare de unii şefi de departamente din Academia SRI.

În luna iunie 2015, numele Academiei a fost schimbat, fiind adoptată titulatura Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naşionale.

Generalul G.O. a avut grijă ca printre atribuţiile Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Nationale să se prevadă şi “participarea la elaborarea Startegiei Naţionale de Apărare”, temei pentru ca, la 27 august 2015, preşedintele Klaus Iohannis să fie invitat la Academie, unde Gabriel Oprea, nerealizând cât de ridicol poate fi, i-a iterat preşedintelui demersurile sale pe lângă membrii Academiei, în vederea adoptării strategiei. Cu alte cuvinte, fără Oprea şi academicienii lui, reuniţi în clubul plagiatorilor de doctorate, preşedintele Iohannis rămânea fără strategie de apărare.

Am fost un susţinător al acestei Strategii Naţionale de Apărare, am făcut toate demersurile pe lângă ceilalţi membri ai Academiei, pentru că am înţeles cu toţii importanţa strategică a unui astfel de document pentru ceea ce înseamnă siguranţa României în actualul context regional de securitate. Este şi datoria mea, ca vicepremier pentru securitate naţională şi ca membru fondator al Academiei de ştiinţe ale Securităţii Naţionale să susţin şi să militez pentru punerea în practică a Strategiei Naţionale de Apărare a ţării, sub toate dimensiunile sale.”

Din lista Şcolii doctorale a lui G.O. şi a membrilor academiei sale, s-a conturat o realitate care exprimă cum diplomele doctorale şi titlurile academice au devenit, nu pentru puţini, mijloc de punere în dependenţă, precondiţie pentru cazierul judiciar, liant al unei confrerii oculte, ori carte de vizită înşelătoare pentru accederea în “lumea bună”. Lumea lor, a impostorilor care nu s-au jenat să patenteze proxenitismul intelectual şi să-l ridice la rang de academie.

Preşedintele Iohannis “de-a dreapta” academicianului Gabriel Oprea

Colegii lui Oprea, academicienii…

ASM reuneşte personalităţi de o deosebită valoare ştiinţifică şi profesională din domeniile cercetării ştiinţifice din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională”, spune Legea 56/2012.

Cât adevăr exprimă, însă, Trăian Băsescu, fost, totuşi, 10 ani preşedintele României, când afirmă: „În 2015, şi-au dat titluri de academicieni. Sunt o sectă de şmecheri, o cloacă, gaşcă de masoni. Poate îi întreabă DNA pe cei de la ASSN de unde au banii. ASSN trebuie pulverizat!”. Chiar aşa să fie, domnule viceprim-ministru Vasile Dâncu, domnule ministru Adrian Curaj, domnule ex-ministru Remus Pricopie, domnule ambasador George Maior, domnule general Ilie Botoş, domnule secretar de stat Raed Arafat, domnule consilier prezidenţial Dan Mihalache şi toţi ceilalţi, până la 50 de titulari de rente viagere în cuantum de 2700 lei pe lună?

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, ar face şi ea parte din confreria de la Academia de ştiinţe ale Securităţii Naţionale (ASSN), conform www.flux24.ro/exclusiv-kovesi-prinsa-in-confreria-de-la-academia-de-st12 feb. 2016 . Ştirea a fost pusă în circulaţie de conferenţiarul Marian Zulean, fost analist militar al MApN şi expert consilier de stat detaşat la Cotroceni, în mandatul lui Trăian BăsescuBăsescu. Din raţiuni de securitate cibernetică, link-ul nu mai poate fi accesat.

Preşedinte interimar al Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, după plecarea lui George Maior ca ambasador, a fost învestit Remus Pricopie, fostul ministru al Educaţiei.

Care o fi valoarea ştiinţifică deosebită, cerută de lege, a operelor lui Gabriel Oprea, Neculai Onţanu, Ilie Botoş, Alexandru (Alex) Cumpănaşu, Rael Arafat, chestorilor de poliţie Petre Tobă şi Gheorghe Popa si a altora pe care îi recunoaştem în fotografia de familie de mai sus? De când, doctorii plagiatori, ai mai marelui plagiator G.O., sunt personalităţi reprezentative?! Din 12 doctorate coordonate de G.O. la Academia SRI, un număr de şaptesunt reclamate ca suspecte de plagiat.

Când a aflat de academia lui Oprea, gazetarul Cornel Nistorescu, pe bună dreptate, se întreba: „Cum de nu i-a venit ideea să înfiinţeze şi un Nobel românesc pentru scrieri militare numit ”Premiul Moş Teacă”? Oricât am întoarce-o pe toate feţele, un fondator de ”academie” ca Gabriel Oprea nu trece nici o probă de dictare. La vorbirea liberă a picat de fiecare dată, împiedicându-se în cuvinte şi acorduri. În discursurile sale în faţa poliţiştilor şi la emisiunea de complezenţă de la Realitatea TV ne-a făcut dovada bogăţiei sale de idei, de regulă puţine, exprimate prin cel mult 500 de cuvinte.

Înfiinţarea acestei academii are rolul unei foi de temperatură pentru starea societăţii româneşti. Oprea acordă titluri de doctor, conduce guverne, le face şi le desface, trage sforile cu serviciul său secret şi înfiinţează o academie. Am putea zice că ţara a intrat în epoca mediocrilor cu grade. În asemenea încropeli este semnul indiscutabil al decăderii elitelor româneşti”.

Cât vor mai dăinui astfel de imposturi, România va avea numai direcţii greşite şi frânele trase, pentru ca specimenelor grobiene care manipulează puterea politică să nu le fie zdruncinată acoperirea, afectat interesul de clan şi periclitată securitatea de gaşcă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Vlad Dumitraș 281 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.