Acarul Păun şi vânzătorul de iluzii

La PSD s-a dat ordin pe unitate ca unul dintre soldaţii partidului să iasă din adormire şi să caute un vinovat pentru eşecul răsunător al privatizării CFR Marfă. Sorin Boda, unul dintre activiştii pe care PSD-ul i-a făcut senatori, a stabilit că acarul Păun este secretarul de stat PNL, Cristian Ghibu, preşedintele comisiei de privatizare. Pentru că nu a finalizat cu succes vinderea a 51% din acţiunile companiei feroviare, domnul Boda a cerut demisia domnului Ghibu.

Premierul? Dar ce treabă are premierul cu privatizarea uneia dintre cele mai mari companii din România? Victor Ponta are lucruri mult mai importante de făcut, cum ar fi să se certe cu Traian Băsescu de ochii electoratului, să schimbe procurori, să aducă audienţă postului lui Sebastian Ghiţă, să fie pe stadion atunci când Steaua are meciuri importante şi să pupe moaştele Sfintei Parascheva. Mai nou, premierului PSD îi face o deosebită plăcere să încurajeze „efortul pe care cei de aici, din Iaşi, îl fac pentru a crea o nouă axă spirituală şi culturală Iaşi – Chişinău – Cernăuţi”.

Cum să te mulţumeşti cu numai 200 de milioane de euro pentru 51% din acţiunile CFR Marfă? Cu 200 de milioane de euro poţi construi două centre comerciale. Hai, trei. Cum să fie investitor strategic Gruia Stoica din Toflea, capitala caselor cu turnuleţ? Rapidistul declarat Gruia Stoica nu a avut câţiva euro pentru a salva clubul de fotbal Rapid Bucureşti de la faliment, dar Guvernul Ponta l-a crezut pe cuvânt pe acesta când a spus că nu va fi nici o problemă să facă rost de 200 de milioane de euro. Şi dacă ar fi ajuns CFR Marfă la GFR, firma fierarului Stoica, ce s-ar fi întâmplat cu aceasta? Ar fi fost ţinută în viaţă o vreme, cât să nu i se reproşeze patronului GFR că nu respectă contractul de privatizare, după care locomotivele şi vagoanele ar fi fost încolonate şi trimise la centrele de colectare a fierului.

Guvernul Ponta nu doar că nu-i în stare să construiască şi să repare, dar nici măcar nu ştie să vândă ce-au făcut alţii. În schimb, Victor Ponta şi partidul pe care-l conduce s-au priceput de minune să vândă vorbele şi iluziile fabricate în laboratoarele PSD. Şi le-au vândut cu succes, din moment ce au reuşit să obţină funcţii pentru tot partidul şi bugetul unei ţări întregi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.