Ancheta de la „Filantropia” a ajuns la Parchet

Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova va coordona întreaga anchetă de la Spitalul „Filantropia“ din Craiova, unde două persoane au decedat în urma unor transfuzii. Cercetările sunt efectuate pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, urmând ca procurorii să stabilească dacă asistentele se fac sau nu vinovate de manipularea greșită a pungilor cu sânge.
„În dosarul penal 1725/P/2017 al Parchetului Judecătoriei Craiova, se fac cercetări pentru infracţiunea de ucidere din culpă“, se arată într-un comunicat al Parchetului. Potrivit sursei citate, anchetatorii au solicitat, pe lângă necropsia cadavrelor celor doi pacienţi morţi, expertize medico-legale suplimentare.

„În prezenta cauză penală s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale serologice de către Institutul Naţional de Hematologie Bucureşti“, se precizează în comunicatul Parchetului Judecătoriei Craiova.
La șase dintre cei 12 pacienți care au primit transfuzii vinerea trecută, au apărut diverse reacții adverse. Doi au murit la câteva ore de la administrare. Până acum, Spitalul Municipal „Filantropia“ din Craiova a fost amendat cu 25.000 de lei, un medic şi trei asistenţi fiind de asemenea sancţionaţi cu câte o mie de lei.

În urma controlului făcut de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj s-a constatat că nu a fost respectat intervalul orar în care se fac transfuziile, acestea făcându-se fără medicul curant, iar mai multe fişe ale pacienţilor nu au fost completate corespunzător.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.