×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 2 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 19 ianuarie 2017, 02:08
EUR (€)
+0.0039 ↗
4.4654 RON
USD ($)
-0.0016 ↘
4.0203 RON
• • •
Care a fost primul act de corupţie de după căderea lui Nicolae Ceauşescu, zisă revoluţie?
Andrei Pleşu l-a cadorisit pe Gabriel Liiceanu cu tot patrimoniul Editurii Politice

Primul act de corupţie de după Revoluţie pare să fi fost comis de Andrei Pleşu, care, în calitate de ministru al Culturii, prin Ordinul 82/20 februarie 1990, a desfiinţat Editura Politică şi a înfiinţat Editura Humanitas, căreia i-a transferat şi întreg patrimoniul Editurii Politice! Şi pentru că Gabriel Liiceanu a fost ”oropsit” de comunişti, i-a dictat acestuia şi un salariu de aproape 6.000 de lei.

Documentul de mai jos a fost ascuns pînă acum opiniei publice, el nefiind niciodată publicat în Monitorul Oficial, deşi toată lumea ştie că, practic, Gabriel Liiceanu a fost împroprietărit de statul român cu un patrimoniu foarte valoros la vremea aceea.

În acest fel, se poate spune că, prin grija fostului ministru al Culturii Andrei Pleşu, startul unei competiţii ce avea să înceapă curînd între edituri a fost „furat” de acţiunea celor doi prieteni.

Patrimoniul Editurii Politice era format din spaţiile situate la nivelul IA din Casa Scânteii, precum şi mijloacele fixe şi mobile existente la acea dată. Nimeni nu a spus niciodată cîţi bani erau în contul celei mai bogate edituri din România, ştiindu-se că Editura Politică era chiar editura PCR!

La foarte scurt timp, Gabriel Liiceanu a devenit chiar proprietarul Editurii Humanitas, implicit al patrimoniului preluat de la fosta Editură Politică.

Ordinul 82/20 februarie 1990, întrucît conţinea prevederi patrimoniale, trebuia să fie publicat în Monitorul Oficial, însă, pînă acum, el a rămas îndosariat la Ministerul Culturii.

Nu întîmplător, în aceşti 23 de ani de la emiterea acestui Ordin semnat de Andrei Pleşu, filosoful de la Tescani şi-a publicat toate cărţile la Editura Humanitas, înfiinţată chiar de către dumnealui prin Ordinul de mai sus.

Rămîne de lămurit un singur lucru. Un act al statului român (nepublicat în Monitorul Oficial) mai este lovit de nulitate după 23 de ani?

Ion SpânuPublicat Marţi, 26 martie 2013
16943
 | 82
 | 53
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
D-LE PLESU !
+9
Da ar trebui sa fie LOVIT DE NULITATE, iar PLESU SA FIE ACUZAT DE ABUZ IN SERVICIU SI CORUPTIE. D-ne in Romania si FILOZOFII MINT SI FURA: LIICEANU, PLESU, CARTARESCU, JEGURI FILOZOFICE
Publicat Miercuri, 27 martie 2013
+Răspunde
petre
+8
UNA SCRIE IN ARTICOL SI ALTA SCRIU COMENTATORII.ESTE VORBA DE DOI HOTI CU STAIF RESPECTIV PLESU SI LICEANU CARE PRIN JONGLERII BIROCRATICE AU FACUT POSIBIL PRIMUL JAF MAJOR DIN AVEREA STATULUI IN FOLOSUL ACESTUI ASAZIS FILOSOF IPOCRIT.ATUNCI DE CE SA NE MAI MIRAM CA ACESTE DOUA LEPRE SE MANIFESTA ZGOMOTOS IN SPRIJINUL MAFIOTULUI SEF.LE ESTE FRICA SA NU LE SCOATA SI LOR DOSARUL.ASFEL CEL CARE SE BATEA CU MANA IN PIPT PENTRU DISTRUGEREA HOTILOR A ADEVENIT RAPID CEL MAI MARE APARATOR AL ACESTORA CU CONDITIA INSA DE ALSPRIJINI PANA LA CAPAT.
Publicat Miercuri, 27 martie 2013
+Răspunde
Lica
+3
Cine este persoana care scrie mai sus despre "ingroparea... nevestei lui religioase..." Opriti-i otrava acestui individ, sa n-o bea pana la sfarsit; merita sa mai traiasca o clipa sa se chinuie pe acest pamant. Suntem in Postul Sfintelor Sarbatori ale Pastelui, cum poate un om sa gandeasca si sa scrie asa ceva? Sufletul lui e deja otravit. Rugati-va, buni crestini, pentru insanatosirea mentala a acestui semen al nostru, trezirea lui si scoaterea de sub umbra trista a urii PARTINICE. Te rog din adancul sufletului Doamne Dumnezeul nostru, fereste-i familia si pe cei apropiati de izbucnirile de ura ale acestei persoane!
Publicat Miercuri, 27 martie 2013
+Răspunde
@ 38
+3
Sa fim obiectivi, ungurii se pot "lauda" cu o "personalitate":Eduard Teller , care a creat un monstru, bomba atomica cu hidrogen !! ( Harakiri )
Publicat Miercuri, 27 martie 2013
+Răspunde
raul in Romania !
-6
Se numeste Dorel,cunoscut de concetateni sub denumirea de c.a.c.a.r.a.u.Acest gunoi de om vrea sa ajunga presedinte.Javra a tradat ideologia partidului si s-a unit cu socialistii pentru a ajunge presedinte.Aceasta lichea a ingropat o femeie,pe nevasta lui religioasa si s-a unit cu o parashuta.Acum vrea sa ingroape poporul roman si s-a unit cu alta parashuta.Jos penelepra antonescu.! .Acesta impreuna cu dementul de ghise si turnatorul felix viseaza cai verzi pe pereti
Publicat Miercuri, 27 martie 2013
+Răspunde
Szekely
+6
Pintru ca domnu prezident una-dova venit la noi noi propunem ca la orszag nostru se spune Tinutu Basescuiesc.
Publicat Marţi, 26 martie 2013
+Răspunde
SPANICA CA CA RICA
-2
e asa de bine ca acest ca cat SPANU screi ca cat incat sunt o mutime da ca ca nari care chiar agreaza cu merele SPANU CA CAT ei find doar niste ca ca tzei asa ca ce avem? CA CA TUL SPANU SI CA CA TZEI ADIACENTI
Publicat Marţi, 26 martie 2013
+Răspunde
@44
+3
s-a privatizat cu fondurile care deja erau acolo la preluare. asa ca pana la urma a fost cadou. bataie de joc !!!
Publicat Marţi, 26 martie 2013
+Răspunde
IN ATENTIA COTIDIANULUI
+15
Ordinul nepublicat poate fi atacat ORICAND, fiind inexistent si atins de nulitate absoluta. Mai interesant este sa gasiti si actele care au condus la trecerea in patrimoniul liceanului a editurii Humanitas; a cumparat-o? de unde si de la cine? cat a platit? a fost licitatie sau doar continuarea manariei cu prelungirea mainii in buzunarul statului? Lamuriti asta, pentru ca ordinul il cunosteam. Bine ca l-ati publicat sa vada tot Toma necredinciosul cum a sterpelit pu lesu' bunurile statului. Ca pana acum a lins tot ce a avut la indemana plus mana adanc bagata in mierea statului ... degeaba.Papagalu' asta barbos cu intelighentza exersata la oglinda a fost mereu angajat la Cooperativa Omul Liber. Poate este timpul sa se jilaveasca oleaca!
Publicat Marţi, 26 martie 2013
+Răspunde
@ vasile
-57
Ce „verificați”, mă vasile prost și/sau obraznic? Dincolo de relația de prietenie, M. Lovinescu și V. Ierunca au avut contracte semnate cu mâna lor cu editura și cu G. Liiceanu. Și despre ce datorii vorbești, lepră? Din ce haznale tot apăreți? V-a uitat Stalin pe-aici.
Publicat Marţi, 26 martie 2013
+Răspunde
ionescu si popescu @ @ vasile
0
bre vaxilica, ce daca a publicat Monica Lovinescu ? a luat cumva vre-un premiu ? sau era doar fata lui tata ? de fapt, nici macar a lui
Publicat Miercuri, 25 mai 2016
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Antiştirile Cotidianul
1 articol/ Actualizat Duminică, 15 ianuarie 2017
alarm off
România din Piaţa Chibrit
55 articole/ Actualizat Marţi, 17 ianuarie 2017
alarm off
Recomandări Cotidianul
49 articole/ Actualizat Marţi, 10 ianuarie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
78 articole/ Actualizat acum 18 ore şi 44 minute
Radu Golban

Europa este la un pas de război. Reacţiile dure ale Berlinului pe urma declaraţiei premierului britanic despre modul cum va decurge Brexitul stârnesc un sentiment de déjà vu.

Radu GolbanPublicat acum 7 ore şi 5 minute