×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 10 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 24 februarie 2017, 21:26
EUR (€)
+0.0039 ↗
4.4654 RON
USD ($)
-0.0016 ↘
4.0203 RON
• • •
Care a fost primul act de corupţie de după căderea lui Nicolae Ceauşescu, zisă revoluţie?
Andrei Pleşu l-a cadorisit pe Gabriel Liiceanu cu tot patrimoniul Editurii Politice

Primul act de corupţie de după Revoluţie pare să fi fost comis de Andrei Pleşu, care, în calitate de ministru al Culturii, prin Ordinul 82/20 februarie 1990, a desfiinţat Editura Politică şi a înfiinţat Editura Humanitas, căreia i-a transferat şi întreg patrimoniul Editurii Politice! Şi pentru că Gabriel Liiceanu a fost ”oropsit” de comunişti, i-a dictat acestuia şi un salariu de aproape 6.000 de lei.

Documentul de mai jos a fost ascuns pînă acum opiniei publice, el nefiind niciodată publicat în Monitorul Oficial, deşi toată lumea ştie că, practic, Gabriel Liiceanu a fost împroprietărit de statul român cu un patrimoniu foarte valoros la vremea aceea.

În acest fel, se poate spune că, prin grija fostului ministru al Culturii Andrei Pleşu, startul unei competiţii ce avea să înceapă curînd între edituri a fost „furat” de acţiunea celor doi prieteni.

Patrimoniul Editurii Politice era format din spaţiile situate la nivelul IA din Casa Scânteii, precum şi mijloacele fixe şi mobile existente la acea dată. Nimeni nu a spus niciodată cîţi bani erau în contul celei mai bogate edituri din România, ştiindu-se că Editura Politică era chiar editura PCR!

La foarte scurt timp, Gabriel Liiceanu a devenit chiar proprietarul Editurii Humanitas, implicit al patrimoniului preluat de la fosta Editură Politică.

Ordinul 82/20 februarie 1990, întrucît conţinea prevederi patrimoniale, trebuia să fie publicat în Monitorul Oficial, însă, pînă acum, el a rămas îndosariat la Ministerul Culturii.

Nu întîmplător, în aceşti 23 de ani de la emiterea acestui Ordin semnat de Andrei Pleşu, filosoful de la Tescani şi-a publicat toate cărţile la Editura Humanitas, înfiinţată chiar de către dumnealui prin Ordinul de mai sus.

Rămîne de lămurit un singur lucru. Un act al statului român (nepublicat în Monitorul Oficial) mai este lovit de nulitate după 23 de ani?

Ion SpânuPublicat Marţi, 26 martie 2013
18351
 | 82
 | 55
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
justina bandol
0
pentru o privire mai nuantata a chestiunii: .htm articol, preluat, culmea! tot din cotidianul, unde insa linkul nu mai functioneaza.
Publicat Miercuri, 15 februarie 2017
+Răspunde
joenegut
0
Spânule du-te învârtindu-te că n-ai pic de minte! Ce a făcut Liiceanu? Cea mai bună editură din România? Singura problemă preţul cărţilor! Mulţumesc dacă mă ştergeti, arată că sunteţi duşmanii părerilor controversate şi ai părerilor libere. Tu chiar ne crezi pe toţi agramaţi?
Publicat Luni, 13 februarie 2017
+Răspunde
D-LE PLESU !
+9
Da ar trebui sa fie LOVIT DE NULITATE, iar PLESU SA FIE ACUZAT DE ABUZ IN SERVICIU SI CORUPTIE. D-ne in Romania si FILOZOFII MINT SI FURA: LIICEANU, PLESU, CARTARESCU, JEGURI FILOZOFICE
Publicat Miercuri, 27 martie 2013
+Răspunde
petre
+8
UNA SCRIE IN ARTICOL SI ALTA SCRIU COMENTATORII.ESTE VORBA DE DOI HOTI CU STAIF RESPECTIV PLESU SI LICEANU CARE PRIN JONGLERII BIROCRATICE AU FACUT POSIBIL PRIMUL JAF MAJOR DIN AVEREA STATULUI IN FOLOSUL ACESTUI ASAZIS FILOSOF IPOCRIT.ATUNCI DE CE SA NE MAI MIRAM CA ACESTE DOUA LEPRE SE MANIFESTA ZGOMOTOS IN SPRIJINUL MAFIOTULUI SEF.LE ESTE FRICA SA NU LE SCOATA SI LOR DOSARUL.ASFEL CEL CARE SE BATEA CU MANA IN PIPT PENTRU DISTRUGEREA HOTILOR A ADEVENIT RAPID CEL MAI MARE APARATOR AL ACESTORA CU CONDITIA INSA DE ALSPRIJINI PANA LA CAPAT.
Publicat Miercuri, 27 martie 2013
+Răspunde
Lica
+3
Cine este persoana care scrie mai sus despre "ingroparea... nevestei lui religioase..." Opriti-i otrava acestui individ, sa n-o bea pana la sfarsit; merita sa mai traiasca o clipa sa se chinuie pe acest pamant. Suntem in Postul Sfintelor Sarbatori ale Pastelui, cum poate un om sa gandeasca si sa scrie asa ceva? Sufletul lui e deja otravit. Rugati-va, buni crestini, pentru insanatosirea mentala a acestui semen al nostru, trezirea lui si scoaterea de sub umbra trista a urii PARTINICE. Te rog din adancul sufletului Doamne Dumnezeul nostru, fereste-i familia si pe cei apropiati de izbucnirile de ura ale acestei persoane!
Publicat Miercuri, 27 martie 2013
+Răspunde
@ 38
+3
Sa fim obiectivi, ungurii se pot "lauda" cu o "personalitate":Eduard Teller , care a creat un monstru, bomba atomica cu hidrogen !! ( Harakiri )
Publicat Miercuri, 27 martie 2013
+Răspunde
raul in Romania !
-6
Se numeste Dorel,cunoscut de concetateni sub denumirea de c.a.c.a.r.a.u.Acest gunoi de om vrea sa ajunga presedinte.Javra a tradat ideologia partidului si s-a unit cu socialistii pentru a ajunge presedinte.Aceasta lichea a ingropat o femeie,pe nevasta lui religioasa si s-a unit cu o parashuta.Acum vrea sa ingroape poporul roman si s-a unit cu alta parashuta.Jos penelepra antonescu.! .Acesta impreuna cu dementul de ghise si turnatorul felix viseaza cai verzi pe pereti
Publicat Miercuri, 27 martie 2013
+Răspunde
Szekely
+6
Pintru ca domnu prezident una-dova venit la noi noi propunem ca la orszag nostru se spune Tinutu Basescuiesc.
Publicat Marţi, 26 martie 2013
+Răspunde
SPANICA CA CA RICA
-2
e asa de bine ca acest ca cat SPANU screi ca cat incat sunt o mutime da ca ca nari care chiar agreaza cu merele SPANU CA CAT ei find doar niste ca ca tzei asa ca ce avem? CA CA TUL SPANU SI CA CA TZEI ADIACENTI
Publicat Marţi, 26 martie 2013
+Răspunde
@44
+3
s-a privatizat cu fondurile care deja erau acolo la preluare. asa ca pana la urma a fost cadou. bataie de joc !!!
Publicat Marţi, 26 martie 2013
+Răspunde
Recomandate
Ce le pregătește Guvernul șoferilor
Publicat acum 5 ore şi 15 minute
Cum comentați războiul lui Klaus Iohannis?
Publicat acum 5 ore şi 37 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Iohannis şi tunul FDGR
13 articole/ Actualizat Miercuri, 22 februarie 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
6 articole/ Actualizat Sâmbătă, 18 februarie 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
3 articole/ Actualizat Duminică, 22 ianuarie 2017
alarm off
România din Piaţa Chibrit
61 articole/ Actualizat acum 14 ore şi 11 minute
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
99 articole/ Actualizat Joi, 23 februarie 2017
Ioan Buduca

Traian Băsescu nu e un prost, dar n-a absolvit şcoala superioară de marină comercială cu note mari. Media sa generală a fost sub 7 (şapte). Florian Coldea, la fel. Sub şapte.

Ioan BuducaPublicat acum 2 ore şi 22 minute