Angajaţii Institutului Geologic denunţă teroarea din instituţie

Un grup de cercetători geologi şi personal administrativ a protestat miercuri şi joi pe holurile instituţiei.

Ei reclamă umilinţele şi abuzurile la care au fost supuşi vreme de mai mulţi ani şi consideră că această stare de lucruri nu mai poate continua.

Raluca Maftei, cercetător ştiintific la IGR, spune: „Am ajuns la capătul răbdării. Nu se mai poate continua cu acest tip de management, cu aceste slugi impuse de mafia din domeniul cercetării ştiinţifice. Considerăm că este cazul ca relaţiile profesionale şi economice din institutul nostru să revină la normal. Incidentele de securitate extrem de grave, ilegalităţile şi abuzurile, deturnările de fonduri, incompetenţa managerială din Institutul Geologic al României, girate de Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiintifică şi Inovare, sunt extrem de bine reprezentate de actualul director Gabriel Bindea şi echipa lui de continuatori ai operei de distrugere începute de Ştefan Marincea. Singura perioadă în care ne-a fost redată demnitatea şi a fost reinstaurat profesionalismul a fost cea în care doamna Simona Mălureanu a ocupat funcţia de director general. De aceea solicităm instituţiilor statului abilitate să controleze Jaful din IGR, să îşi facă datoria iar Ministerului Educaţiei şi Cercetării să nu mai accepte soluţii de compromis. Dorim decăpuşarea şi depolitizarea de urgenţă a acestui institut strategic”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ionel Radulescu 11 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.