Armenia va avea cu 1,5 milioane mai mulţi sfinţi

Pe 23 aprilie, Biserica Apostolică Armeană va canoniza toate victimele genocidului armean, scrie Interfax-Religia, citat de DESCHIDE.md.

„Principalul eveniment este programat pe 23 aprilie – canonizarea de către Biserica Armeana a victimelor genocidului: mai mult de 1,5 milioane de oameni vor fi nominalizati ca martiri pentru credință și patrie”, – a declarat șeful Eparhiei ruse si Novo-Nahicevan a Bisericii Apostolice Armene, Arhiepiscopul Ezras (Nersisian).

În zilele următoare, în diverse ţări din întreaga lume vor avea loc evenimente memorabile dedicate centenarului genocidului armenilor din Imperiul Otoman. În biserici se vor oficia servicii divine, toate comunitatile armene vor organiza concerte, inaugurari de monumente, expoziții de materiale de arhivă. În bisericile creștine din lume clopotele vor bate de 100 de ori.

Comemorarea genocidul armenilor din Imperiul Otoman va avea loc în toata lumea pe 24 aprilie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.