Atacați de un urs

Un bărbat în vârstă de 42 de ani şi un copil de 13 ani, din satul Batin, comuna Unguraş, judeţul Cluj, au fost atacaţi şi răniţi de un urs, duminică, fiind transportaţi la spital, transmite corespondentul Mediafax.

”Un bărbat în vârstă de 42 de ani, cioban, şi un copil de 13 ani, fiul proprietarului oilor, au fost atacaţi şi răniţi, duminică, de un urs, în apropierea satului Batin, lângă o stână, ei fiind transportaţi la Spitalul Municipal Dej. Din primele informaţii, rezultă că ar fi fost alertaţi de câinii de la stână şi când s-au îndreptat spre un lan de porumb au fost atacaţi de un urs. Bărbatul se află într-o stare mai gravă”, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Ştefana Moldovan.

”În zona unde au fost atacaţi erau trei urşi, dar numai unul a sărit să îi atace. Tatăl copilului mai era cu încă o persoană la stână şi ei au auzit ce s-a întâmplat şi au sunat la 112. Noi nu am avut până acum probleme cu urşii în zonă şi am luat legătura cu Asociaţia Vânătorilor să ia măsuri”, a povestit primarul comunei Ungura, Mureşan Ildiko.

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Cluj, Horia Simu, a declarat că cele două victime aveau muşcături şi zgârieturi cauzate de urs.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.