Autismul s-ar putea diagnostica cu un test de sânge?

Un nou studiu emite ipoteza că un simplu test de sânge ar putea permite medicilor să afle dacă un copil suferă de autism, potrivit newatlas.com. Dar este oare posibil ca misterul autismului să se reducă la câțiva simpli biomarkeri, sau această tulburare este mult mai complexă? Limpezimea în diagnosticarea copiilor afectați de autism este o provocare majoră pentru cercetătorii din zilele noastre. Cauzele fundamentele care provoacă autismul rămân încă un mister, dar un diagnostic pus din vreme poate ajuta eficiența tratamentului și ținerii sub control a bolii, pe măsură ce copilul se dezvoltă.

Ce simplu ar fi!

Recentul studiu se axează pe anumiți markeri biologici care ar putea fi folosiți pentru un diagnostic precoce, urmând ca alte studii să dezvolte un test mult mai precis, obiectiv din punct de vedere fiziologic. În 2015, oamenii de știință au identificat anumite proteine care se află în salivă și care se regăsesc în cantități mari la cei care suferă de autism. Cercetătorii de la Rensselaer Polytechnic Institute au publicat un studiu, susținând că au dezvoltat un proces de diagnosticare extrem de cuprinzător din punct de vedere fiziologic pentru autism. Acest nou proces măsoară 24 de metaboliți diferiți dintr-o probă de sânge, în loc de unul, cum se făcea până acum în alte cercetări.

Rezultatele sunt de-a dreptul uimitoare, având în vedere că prin acest test au fost diagnosticați corect 97% din cei care suferă de această boală. Mai exact, au fost două grupuri: unul cu 83 de participanți cu autism diagnosticat și alt grup cu 76 de participanți susceptibili de autism. Testul cercetătorilor a identificat 97,6% din cei deja diagnosticați și 96,1% din cei susceptibili.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sonia Teodorescu 274 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.