Bandele de romi care acţionează în Suedia s-au apucat de furat motorină

Bandele românilor de etnie romă care bântuie prin ţările din Peninsula Scandinavă au trecut de la furturile de portmonee, telefoane mobile, carduri bancare, bijuterii sau cupru, la acţiuni în forţă asupra şoferilor de TIR-uri, pe care-i lasă fără motorina din rezervoare, scrie în ediţia sa online publicaţia „Expressen”.

”Când şoferul a coborât din camion a fost înconjurat de un grup mai mare de oameni, ameninţat cu pistolul şi lovit în cap, după care agresorii au turnat motorina din camion în canistre şi au dispărut”, spune Sara Nygvist, ofiţer la poliţia din Hisingen. Ea a precizat că patrulele trimise la faţa locului, după ce şoferul agresat a reuşit să anunţe poliţia că a fost victima unei tâlhării, au descoperit şapte bărbaţi. În apropierea locului unde au fost găsiţi suspecţii se aflau mai multe canistre pline cu motorină, dar şi câteva femei cu puradeii pe lângă ele. Cei şapte au fost arestaţi sub acuzaţiile de tâlhărie şi port ilegal de armă.

Bărbaţii arestaţi au vârstele cuprinse între 23 şi 43 de ani, iar cinci dintre aceştia sunt fraţi şi fac parte din familia Moldovan. Ceilalţi doi, Radu Căldăraş şi Mihai Lecsa, sunt din aceeaşi grupare infracţională, dar poliţia suedeză nu a reuşit să stabilească care dintre ei l-a ameninţat cu pistolul pe şoferul de TIR.

În ultimele luni, mai multe instanţe de judecată suedeze au dat hotărâri rămase definitive prin care zeci de cetăţeni români de etnie romă au intedicţie de a intra în Suedia, pe diferite perioade de timp. Pedepsele au fost aplicate în funcţie de gravitatea infracţiunii comise. Recent, un alt cetăţean român, pe nume Mădălin Cornea, a fost expulzat pe viaţă din aceeaşi ţară, după ce a fost prin furând diverse bunuri de la o staţie de reciclare din localitatea Sundsvall. El mai fusese condamnat de cinci ori la închisoare pentru furturi comise în aceeaşi ţară. După fiecare condamnare a părăsit Suedia, dar a revenit ilegal, deşi avusese interdicţie de intrare până în anul 2017.

‘>

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sergiu Miat 307 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.