Black Friday în Cetatea cărţilor Gaudeamus

Cărţi începând de la 1 leu, noutăţi editoriale şi întâlniri cu mari scriitori

Cea de-a XXI-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, care va avea loc de miercuri până duminică, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, oferă vizitatorilor aproximativ 750 de evenimente editoriale şi profesionale, un număr record în istoria manifestării.

Un alt motiv pentru care ar trebui să vizitaţi şi standurile editurilor Polirom şi Cartea Românească ar fi Patrick Modiano, cel mai recent premiant Nobel pentru Literatură, căruia editura Polirom îi editează în cadrul colecţiei “Biblioteca Polirom” două volume: Bulevardele de centură şi Călătorie de nuntă. Alături de Patrick Modiano, bineînţeles, Polirom are o listă lungă de premianţi la Nobel.

La cea de-a XXI-a ediţie a Târgului Gaudeamus, editurile Polirom şi Cartea Românească sunt prezente cu peste o mie de titluri, toate aflate la o reducere de până la 20%. La stand se găsesc 34 de titluri noi, având în program 31 de evenimente, lansări şi dezbateri.

Black Friday la Gaudeamus

„Avem evenimente destinate atât publicului larg, cât şi unui public mai specializat şi interesat şi de altceva în afară de literatură. Vineri, avem o dezbatere pe tema ultimului volum semnat de Alina Mungiu-Pippidi, în dialog cu Vartan Arachelian, sub titlul Tranziţia. Primii 25 de ani. Apoi, sâmbătă, avem un alt eveniment dedicat părinţilor şi copiilor, se lansează ultimul volum din trilogia Medaliile succesului, semnat de Georgeta Panişoară şi Ion-Ovidiu Panişoară. De asemenea, un eveniment important ar constitui şi lansarea cărţii semante de Andrei Oişteanu, Religie, politică şi mit. Texte despre Mircea Eliade şi Ioan Petru Culianu„, a declarat Ana-Maria Tabarca de la Editura Cartea Românească.

La editura Aramis, cărţile pentru copii pot fi achiziţionate la preţuri începând de la 1 leu. De asemenea, foarte multe cărţi de Crăciun îi aşteaptă pe vizitatorii târgului.

Şi la standul Curtea Veche Publishing, spiritul de sărbători pluteşte în aer, iar cititorii au destule motive pentru care ar trebui să-i treacă pragul.

„În primul rând, pentru că vor găsi aici atmosfera de sărbători, vom avea pe parcursul celor cinci zile de târg o atmosferă de poveste, pe care încercăm să o recreăm cu spiriduşii de Curtea Veche. Cititorii de la standul nostru vor şi primi cadouri de Crăciun de la aceşti spiriduşi.

Un al doilea motiv pentru care ar trebui să vină sunt apariţiile editoriale de excepţie (…). Al treilea motiv sunt preţurile pe care putem să le oferim doar la târguri. Vom avea vineri ziua de Black Friday, cu până la 80% reducere la 90% din oferta noastră. Sunt convinsă că toată lumea care va veni la standul nostru va pleca cu cel puţin o bucurie de Crăciun”, spunea Miruna Meiroşu, PR Curtea Veche Publishing.

La standul editurii Litera, vizitatorii vor găsi cărţi frumoase, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, cu reduceri de la 25% până la 70%.

Zilele culturii ruse la Bucureşti

„Cred că toţi cititorii care sunt îndrăgostiţi de cărţile frumoase ar trebui să ajungă în acest weekend la Gaudeamus şi să treacă şi pe la standul editurii Litera, pentru că noi le-am pregătit mai multe surprize. În primul rând, o să avem patru lansări de carte foarte frumoase, printre ele Patrimoniul UNESCO, cu cele mai îndrăgite locuri de vizitat din lume. O să avem duminică o întâlnire cu fanii cărţii Violetta şi sâmbătă trei evenimente, cum ar fi lansarea cărţii lui Mircea Dinescu, încă o carte care a apărut în colecţia noastre bestseller Secretele Verei Atkins, prima româncă spion în Al Doilea Război Mondial, şi Cântecul păsărilor, de Sebastian Faulks.

În al doilea rând, cred că publicul cititor ar trebui să ne viziteze pentru că le-am pregătit o serie de reduceri, de la 25% până la 70%, aşa că toate cărţile noastre încep de la 5 lei şi preţul maxim este 120 de lei pentru enciclopedii şi dicţionare”, mărturisea Andra Cărbunaru, specialist marketing şi PR al editurii Litera.

Noutăţi de la Grupul Editorial Trei

Pentru cea de-a 21-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus Carte de învăţătură, Grupul Editorial Trei a pregătit cititorilor săi o nouă colecţie – Educaţie şi formare, titluri interesante în colecţiile de psihologie — Arta de a citi gândurile de Henrik Fexeus, Analiza viselor de C.G. Jung, În căutarea sinelui de Vasile Dem. Zamfirescu —, prima experienţă multimedia integrată carte-joc, Endgame – Jocul final. Convocarea, o minunată poveste de Crăciun pentru copii, În căutarea Sufletului Crăciunului, şi lansarea, în prezenţa autoarei, a romanului recompensat cu Premiul Femina 2009, Nimeni, de Gwenaëlle Aubry.

Cele peste 400 de titluri ale editurilor Trei, Pandora M şi Lifestyle Publishing au reduceri de până la 50%. De asemenea, peste 60 de titluri au un preţ promoţional de 10 lei.

Cu aplicaţia mobilă AR creată special de Niantic Labs de la Google, cititorii sunt invitaţi să se alăture online în căutarea celor trei chei ascunse care pot salva omenirea pe baza indiciilor din cartea Trilogia Endgame. Premiile Endgame sunt fabuloase: 500.000 $ pentru rezolvarea enigmei din primul volum, 1.000.000 $ pentru rezolvarea enigmei din al doilea volum şi 1.500.000 $ – premiul final.

Twentieth Century Fox a câştigat drepturile de ecranizare a trilogiei. Filmul va fi realizat de Wyck Godfrey şi Marty Bowen (Temple Hill), producătorii din spatele marilor succese de casă Twilight Saga şi The Fault in Our Stars (Sub aceeaşi stea – roman apărut la Editura Trei).

Scriitoarea franceză Gwenaelle Aubry

Noua colecţie – Educaţie şi formare – se adresează în special cadrelor didactice, dar şi părinţilor interesaţi de viitorul copiilor sau adulţilor angajaţi în procese de formare profesională, managerilor care îşi doresc să aibă angajaţi inovatori şi bine pregătiţi, consultanţilor din procesele de învăţare (traineri, mentori, consilieri). Primele două titluri, care vor putea fi cumpărate din standul Editurii Trei de la Gaudeamus, sunt: Învăţarea invizibilă de John Hattie şi Formarea inovatorilor de Tony Wagner.

Citirea gândurilor nu este un mit. Este o realitate. Doar că este puţin diferită de ceea ce îşi imaginează majoritatea oamenilor. Cu instrumentele pe care le oferă Arta de a citi gândurile de Henrik Fexeus, vei afla imediat ce gândeşte şi simte cealaltă persoană şi vei putea să-i influenţezi gândurile şi sentimentele.

Analiza viselor de C.G. Jung, care cuprinde transcrierea seminarului pe tema interpretării viselor, susţinut la Zürich între 1928 (noiembrie) şi 1930 (iunie), ne oferă şansa de a-l descoperi pe Jung ca analist şi de a gândi şi înţelege cu el pacientul său, pornind de la 30 de vise ale acestuia, care sunt interpretate pe rând, în cuprinsul seminarului. Avem ocazia de a citi cea mai completă descriere a metodei jungiene de interpretare a viselor. Un adevărat eveniment cultural, cartea este interesantă pentru toţi cei preocupaţi de modul în care lucra una dintre cele mai cunoscute personalităţi ale secolului XX.

Ediţia revizuită şi adăugită a volumului În căutarea sinelui de Vasile Dem. Zamfirescu conţine modificări de structură şi detaliu faţă de cele două ediţii anterioare. Alături de cele două jurnale, ea include toate materialele conexe lor, nu numai secţiunea Psihanaliza comunismului, existentă şi în prima ediţie de la Cartea Românească, ci şi eseurile filosofice publicate în 1995, sub titlul Nedreptatea ontică la Editura Trei, carte care cunoaşte astfel reeditarea.

De asemenea, editura Trei aduce cititorilor foarte multe noutăţi, mai ales din zona Young Fiction, Literary Fiction, alături de cărţi pentru copii. Avem chiar câteva titluri foarte drăguţe pentru copii. Şi o carte eveniment, Sutton, de J.R. Moehringer.

Iudaica 2014. Salon de Carte Evreiască Editată în România

Realizatoarea TV Marilena Rotaru lansează Cuvântul Regelui

Iudaica reprezintă rezultatul unei colaborări extrem de bune şi de lungă durată între Societatea Română de Radiodifuziune şi Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România.

La această primă ediţie a Salonului participă 16 edituri: Art, Cartea Românească, Contemporanul, Curtea Veche, Editura Teşu, Editura Universităţii din Bucureşti, Euro Press Group, Hasefer, Humanitas, Ideea Europeană, Niculescu, Orizonturi, Polirom, RAO,Tracus Arte, Univers.

Sunt expuse circa 140 de titluri, dintr-o mare varietate de domenii: cărţi de beletristică, istorie, filozofie, religie, arte plastice…

Scopul Salonului Iudaica este de a ilustra în cel mai concret mod cu putinţă interesul pentru cultura iudaică din partea unor edituri ne-evreieşti, iar apariţia respectivelor volume atestă şi interesul cititorilor faţă de scriitorii evrei din România, Israel şi din toate ţările lumii, dat fiind că editurile nu ar fi publicat aceste cărţi dacă nu ar fi fost convinse de succesul lor la public.

Unii dintre scriitorii de origine evreiască, prezentaţi în cadrul Iudaica 2014 sunt laureaţi ai Premiului Nobel (S.Y. Agnon, apărut la Hasefer), alţii sunt celebri fără a fi laureaţi Nobel, ca Amos Oz, Norman Manea, unele cărţi sunt bestseller-uri internaţionale, altele sunt cărţi foarte bune, a căror lectură este o mare satisfacţie şi, în acelaşi timp, o surpriză extrem de plăcută.

Organizatorii speră că Salonul Iudaica va deveni o tradiţie la Gaudeamus.

Studii veneţiene – Veneţia, Cruciada a patra şi Imperiul latin de Constantinopol

Istoricul Şerban Marin, actualmente şef al Biroului Documentare, Publicaţii şi Activităţi Ştiinţifice din cadrul Arhivelor Naţionale ale României şi redactor-şef al Revistei Arhivelor. Archives Review, a lansat astăzi cel de-al doilea volum al cărţii, apărut la Editura Academiei Române.

Evenimentul a avut loc la standul de prezentare al Editurii Academiei Române şi se va bucura de prezenţa mai multor istorici şi specialişti în istorie medievală, cercetători ai fenomenului Cruciadelor clasice sau interesaţi de acesta.

Născută din ideea de luptă religioasă pentru un teritoriu considerat sacru, istoria Cruciadelor rămâne o temă ştiinţifică actuală, care trezeşte dezbateri şi controverse în jurul unor întrebări fundamentale: au fost cruciadele războaie sfinte? Cât a fost cucerire? Cât colonizare? Care au fost actorii principali de-a lungul timpului şi ce consecinţe economice şi culturale au avut Cruciadele în Europa şi în Orientul Apropiat şi Mijlociu? Cum a evoluat teoretic ideea de Cruciadă? Pentru negustorii veneţieni a constituit comerţul o cauză mai presus decât Războiul sfânt? Islamul şi Occidentul sunt predestinate unei ciocniri a civilizaţiilor? sau Se poate vorbi despre cruciade în termeni precum „contrajihad”?

Cele două volume ale Studiilor veneţiene se pot constitui într-o contribuţie importantă la edificarea asupra istoriei Cruciadelor din perspectiva Cetăţii din lagune.

Studiile veneţiene, apărute în două volume sub semnătura istoricului Şerban Marin la Editura Academiei Române, în 2008 şi, respectiv, 2014, reprezintă o colecţie valoroasă de articole şi comunicări prezentate în cadrul unor conferinţe internaţionale de profil şi publicate în reviste de specialitate şi în culegeri de studii, în perioada anilor 1998-2007.

Şerban Marin abordează critic cronistica Veneţiei, apelând la fragmentele din numeroase codice referitoare la Cruciada a patra, moment considerat ca unul dintre cele mai glorioase pentru Republica Sfântului Marcu. Atinse fără îndoială de stigmatul propagandistic, fapt consemnat până la saturaţie în demersurile unei bune părţi a istoriografiei moderne, cronicile veneţiene sunt privite de această dată din perspectiva „investigării modului de reprezentare a trecutului”.

Deşi românii nu au reprezentat un element de atracţie pentru cronistica veneţiană, aşa cum observă autorul, acest gen istoriografic aparte, prin trimiterile la Valacchia, Moldavia, Transilvania, Valacchi, Moldavi, indică interesul tangenţial faţă de teritoriul şi populaţiile din Ţările Române. Ele însele un fenomen, cronicile veneţiene sunt studiate urmărindu-se însă firul roşu al fenomenului Cruciadelor.

Când ia sfârşit o Cruciadă? Este una dintre întrebările majore care încearcă să aducă răspunsuri, pe baza studiilor veneţiene, după secole de controverse privind istoria cruciadelor.

“Cel mai rezonabil răspuns pare să fie acela că încheierea unei cruciade se petrece odată cu eliberarea Locurilor Sfinte şi a Sfântului Mormânt de sub stăpânirea «infidelilor». Acesta reprezenta scopul declarat al fiecărei cruciade şi raţiunea sa de a fi. În contrapartidă, sfârşitul cruciadei poate fi neutralizarea acţiunii înseşi a cruciadei. Din această perspectivă, se poate aprecia că singura cruciadă de succes a fost cea dintâi, care, într-adevăr, a avut drept consecinţă îndepărtarea musulmanilor din Pământul Sfânt şi întemeierea Regatului de Ierusalim şi a statelor sale adiacente (principatul Antiohiei, comitatul de Tripoli, comitatul de Edessa) de pe coasta răsăriteană a Mediteranei”, scrie Şerban Marin.

Prof.dr. Zoe Petre vă invită duminică, 23 noiembrie, la ora 17.00, la Gaudeamus, la lansarea volumului Toamna căpitanului, apărut la editura Adenium.

Volumul cuprinde mai multe texte publicate în cotidianul Ziua şi pe blogul autoarei, în perioada 2009-2014, ce surprind cu o deosebită obiectivitate şi luciditate, precum şi cu un ascuţit spirit critic realităţile cenuşii ale vieţii politice româneşti contemporane.

Moderatorul evenimentului: Daniel Şandru.

Invitaţi: Marius Oprea, Emil Constantinescu, Radu Călin Cristea şi Alexandru Petria.

Călugărul şi moartea de Cristian Bădiliţă

Editura Vremea prezintă cea mai nouă apariţie în colecţia FID – Fapte, Idei, Documente: Călugărul şi moartea. Eseu despre imaginea şi faptul morţii în monahismul egiptean, de Cristian Bădiliţă, ediţia a II-a, revăzută, în traducere de Ingrid Ilinca şi cu o mărturisire a † Mitropolitului Nicolae Corneanu.

În acest volum, Cristian Bădiliţă zugrăveşte imaginea morţii aşa cum apare ea în scrierile monastice (cele şapte scrisori ale lui Antonie, trilogia spirituală a lui Evagrie Ponticul, cele cincizeci de omilii spirituale ale lui Pseudo-Macarie) şi în apoftegme şi prezintă povestirile a trei morţi exemplare (Antonie, Pacomie şi Macarie), precum şi o antologie de povestiri despre moarte.

“Abordând problema morţii, este evident că trebuie atinse numeroase alte aspecte, ceea ce Cristian Bădiliţă şi face, întemeindu-se pe zicerile şi faptele monahilor egipteni. Concluzia la care ajunge este de natură să ne convingă despre adânca lor înţelepciune, despre folosul de a ne conduce după sfatul şi exemplul lor”, scria † Mitropolitul Nicolae Corneanu.

Cristian Bădiliţă a semnat numeroase studii ştiinţifice, eseuri, jurnale, traduceri comentate din greaca veche saulatină, volume de poeme.

Lansarea cărţii va avea loc sâmbătă, 22 noiembrie, ora 15.30, în prezenţa autorului.

Noi apariţii la Editura Humanitas

Jurnal de război 1916–1917 deMaria, regina României.

„Ediţia de faţă reproduce textul integral al însemnărilor reginei Maria din perioada Primului Război Mondial, din care doar mai puţin de jumătate au fost preluate în memoriile sale, Povestea vieţii mele. În plus, chiar fragmentele preluate, de regulă fără mari modificări, au fost supuse totuşi unei «autocenzuri». Sunt eliminate sau atenuate tocmai impresiile – şi uneori izbucnirile – cele mai sincere ale reginei, care, evident, nu puteau fi făcute publice: cuvinte adesea grele la adresa regelui Ferdinand, a prinţului moştenitor Carol, a prim-ministrului Ionel Brătianu sau a clasei politice româneşti în genere. Nu e nevoie de mai multe argumente pentru a justifica publicarea integrală a Jurnalului; odată ce dispunem de textul originar complet, n-avem nici un motiv să ne mulţumim cu versiunea trunchiată şi edulcorată a volumului memorialistic. Cu atât mai mult cu cât aceştia sunt anii mari ai reginei Maria, anii care i-au creat legenda”, scrie Lucian Boia.

Volumul va fi lansat duminică, 23 noiembrie, la ora 12.00.

Ion Barbu. Micromonografie

„Dinu Pillat, autorul cărţii, a moştenit în largă măsură disponibilitatea intelectuală a lui Ion Pillat, largheţea sa de spirit care-i îngăduie, dincolo de obsesii şi fanatisme, să îmbrăţişeze o mare varietate de formule poetice. O curiozitate rasată, domoală, oarecum protocolară, care se fereşte de «originalitatea» acuzată ca de o aventură dizgraţioasă. O notă de chibzuinţă seniorială, de aristocratic echilibru intră în componenta unei atari atitudini întemeiate pe livresc, pe documentul produs cu hărnicie, cu voie bună şi cu o ireproşabilă civilitate. E o curiozitate de gentilom care nu încalcă anume limite, nu fraternizează şi ocoleşte polemica gesticulară, zgomotoasă, satisfăcându-se în surprinderea pitorescului, plantat între o admiraţie de bun-gust şi o uşoară ironie”, apreciază Gheorghe Grigurcu.

Lansare: duminică, 23 noiembrie, ora 15.00.

Fata de la marginea vieţii. Povestiri alese de Mircea Cărtărescu va fi lansată sâmbătă, 22 noiembrie, la ora 14.00.

„Unele dintre micile istorii adunate aici sunt basme, altele povestiri, altele, până la urmă, fragmente de jurnal. Toate sunt în definitiv amintiri, reale sau inventate. Nu imagini ale realităţii, ci ale minţii care le decupează din hiperrealitatea noastră de toate zilele. Au fost presărate până acum în multe dintre cărţile mele, în alte contexte şi cerând o altă lectură. M-am gândit să le strâng, pentru plăcerea cititorului, între coperţile unui singur volum, nu pentru că aş crede foarte mult – deşi cred – în calităţile prozei scurte, ci mai ales pentru că am o credinţă de neclintit în poezie. N-am prea avut de ales în alcătuirea acestei culegeri de «povestiri alese». Am lăsat doar să intre texte de o lungime rezonabilă, pe care m-am amuzat să le aşez într-o ordine oarecare, dar altfel le-am lăsat să colaboreze, să se alieze, să se înfrunte, să se submineze-ntre ele ca orice grup de necunoscuţi adunat între zidurile unei odăi. Sperând ca până la urma să iasa de-aici mallarmeanul «beau livre»”, exlică Mircea Cărtărescu.

Invitaţie la lectură

Despre nerăbdarea de a fi răbdător

Volumul semnat de Dan C. Mihăilescu şi Ciprian Măcesaru în dialog epistolar va fi lansat vineri, 21 noiembrie, ora 18.00.

„Când, odată sorbiţi de fluxul demenţial al oraşului, vă veţi ciocni de mersul enervant de încet al unui zdrahon cu părul alb, păşind agale, boiereşte pe lângă pereţi, să ştiţi că-i foarte posibil ca eu să fiu acela. Ca să fiţi siguri de asta, plasaţi fulgerător îndemnul Hai, tataie, hai mai repede. Dacă veţi auzi răspunsul mulcom Poftiţi, luaţi-o dumneavoastră înainte, că eu nu mai am unde să mă grăbesc, atunci nu mai e loc de îndoială: eu sunt ăla”, scrie Dan C. Mihăilescu.

„Nerăbdători, sărim peste etape, le ardem, neglijăm esenţele, facem afirmaţii categorice şi încercăm să realizăm lucruri fără a le cunoaşte natura intimă. Cam aici suntem, într-o grabă păguboasă, mereu îmbătaţi de virtuţi mai mult afirmate decât dovedite, superficiali şi, în acelaşi timp, mereu nemulţumiţi de condiţia noastră. Zidim în pereţii ce se tot dărâmă o parte a sufletului nostru. Ne aruncăm cu capul înainte, gata să cucerim ceea ce alţii au cucerit după sute de ani de statornicie”, afirmă Ciprian Măcesaru.

Jurnal de la şaisprezece ani. Adolescentul

Două dintre cele mai cunoscute scrieri autobiografice ale lui Yasunari Kawabata. Fie că e vorba de agonia bunicului, evocată deopotrivă cu compasiune şi exasperare, fie că e rememorată iubirea interzisă, platonică pentru un coleg de liceu, regăsim în aceste pagini câteva dintre temele care l-au urmărit pe Kawabata de-a lungul vieţii: sentimentul pierderii ireversibile a celor dragi, singurătatea, dificultatea de a surprinde adevărurile ultime, fragilitatea dragostei.

Jurnalul Annei Frank (audiobook) în lectura Anei Ularu

Anne Frank şi jurnalul ei figurează pe mai toate listele de excelenţă ale veacului XX privitoare la personalităţi şi la cărţi – Cei mai importanţi oameni ai secolului, Cele mai bune cărţi publicate în secolul XX, Operele literare definitorii pentru acelaşi secol, ca sa numim doar câteva din multele topuri stabilite de specialişti, de ziarişti ori chiar de marele public. La celebritatea Jurnalului au contribuit neîndoielnic adaptările sale teatrale şi cinematografice, faptul că a devenit materie de studiu în multe şcoli din lume, că a fost obiectul unor analize subtile.

Sâmbătă, 22 noiembrie, la ora 14.00, Dorin Isoc lansează două cărţi, Indexul Operelor Plagiate în România şi Prevenitor de plagiat, apărute la Editura Ecou Transilvan, şi se lansează campania civică naţională Şcoala fără plagiat, viitor fără corupţie.

Indexul operelor plagiate în România – vol. 1

Este primul Index de acest fel tipărit într-o ţară civilizată. Apariţia lui a fost o necesitate întrucât, în confruntarea pentru integritate, era nevoie de o dovadă, era nevoie de o alternativă nouă.

Ca stil şi destinaţie, lucrarea este un Index, o lucrare prin care, în mod sistematic, se promovează o anumită atitudine faţă de nişte creaţii artistice sau similare. Până la acest moment a existat, în diferite ţări, în mod explicit sau implicit, numai un Index al cenzurii, ce cuprindea titluri de lucrări pe care puterea, prin organe specializate, nu le agrea sau pe care le interzicea la publicare.

De această dată, Indexul este pus în slujba societăţii, nu interzice, nu se referă la opere ascunse, dar este destinat să avertizeze pe fiecare cititor interesat, iar obiectele la care se referă sunt chiar opere publicate. Singurul duşman al Indexului este plagiatul.

Prevenitor de plagiat.

”De când există, societatea umană şi-a declarat printre idealuri dorinţa de propăşire prin adevăr, prin respectul persoanei şi al muncii, prin respectul calităţilor şi eforturilor personale.

Indiferent de ideologie, de sistemul social sau religios, istoria omenirii nu cunoaşte să fi existat vreodată un stat care să fi instituit societatea hoţilor, a minciunii şi neadevărului, a dispreţului faţă de valorile muncii şi puterii de creaţie a omului”, declară Dorin Isoc.

Peste declaraţii, statele lumii au acţionat mereu, în mod mai mult sau mai puţin sistematic, ca abaterile de la aceste principii esenţiale să fie identificate şi apoi sancţionate cu severitate.

Societatea, prin justiţia pământeană, a recunoscut că peste toate faptele bune ale unui om ajuns în culmea gloriei, atentatul la dobândirea nemeritată a recunoaşterii este prea grav pentru a fi tolerat şi a deveni un exemplu „că se poate şi aşa” adică prin încălcarea idealurilor care sunt puse la baza eticii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.