Bodog: Acest conflict este artificial

Ministrul Sănătății,Florian Bodog, a susţinut, într-o conferință de presă, că nu are nicio problemă în privinţa achiziţiei de ambulanţe şi că aceasta se poate face fie Ministerul de Interne, fie la Ministerul Sănătății.

Bodog a mai precizat că s-a aplecat cu toată atenția asupra acestui subiect şi că nu vrea să se spună pe postul de televiziune că mor pacienții pentru că nu sunt ambulanțe.

„(…) dacă domnul secretar de stat Raed Arafat vine cu o altă propunere legală care să scurteze această procedură, eu sunt deschis și putem să o rezolvăm prin dialog și cred că acest conflict este artificial, la fel ca și motivele invocate”, a explicat Bodog.

Ministrul a mai arătat că procedura a demarat la începutul acestui an, pe baza unui acord anterior încheiat între Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne (IGSU), ”dar a fost contestată și scoasă de pe SEAP de către IGSU, la solicitarea Agenției Naționale de Achiziții Publice considerând că sunt unele inadvertențe între contract și caietul de sarcini”.

Bodog a precizat, de asemenea, că instituția pe care o conduce a făcut un nou protocol pe care l-a înaintat Ministerului de Interne și pe care este gata să-l semneze dacă și ministerul este de acord.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a scris, duminică, pe Facebook, că funcționari din cadrul Ministerului Sănătății au „sabotat” continuu procesul de dotare a serviciilor de Ambulanță și SMURD și că anunțul ministrului Florian Bodog privind demararea procedurii de achiziție pentru ambulanțe „ascunde multe adevăruri nespuse”, fiind, în opinia sa, „un anunț al întârzierii achizițiilor de ambulanțe”.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.