Casa părinţilor Monicăi Macovei, intabulată inexplicabil de două ori

În plin război politic apar informaţii interesante despre casa părinţilor Monicăi Macovei, justiţiara de serviciu a PDL, casă despre care s-a scris mult în presa anilor trecuţi. Ziariştii au semnalat modul cel puţin neclar în care instanţa de judecată se pronunţase în favoarea familiei fostei ministre a Justiţiei.

Site-ul www.luju.rowww.luju.ro a publicat un material în care se arată că deopotrivă Silvia Gherghescu, mama Monicăi Macovei, dar şi proprietara de drept a imobilului din strada Ioanid, Ana Maria Petrini, au ambele drepturile de proprietate înscrise în Cartea Funciară, fără însă a se preciza la nici una dintre ele care sunt cotele-părţi, în conformitate cu legea.

Jurnaliştii de la luju.ro spun că ”este foarte curios cum a ajuns mama Monicăi Macovei să fie trecută în Cartea Funciară, în condiţiile în care contractul de vânzare-cumpărare al imobilului din strada Ioanid, încheiat între familia Gherghescu şi ICRAL, acum 16 ani, a fost desfiinţat printr-o sentinţă civilă pronunţată, la data de 11.12.2002, de Tribunalul Bucureşti. Surprinzătoare şi alambicată a fost calea prin care Silvia Gherghescu a ajuns în aprilie 2010 (la doi ani după ce Ana Maria Petrini şi-a intabulat dreptul de proprietate) să-şi înscrie la rândul ei în Cartea Funciară acelaşi imobil”.

”Concret, după ce în 2002, prin sentinţa civilă nr. 1758 magistraţii Tribunalului Bucureşti i-a dat câştig de cauză Anei Maria Petrini definitiv şi irevocabil, şi l-a obligat pe Vasile Gherghescu (tatăl lui Macovei) «să lase reclamantei posesia imobilului situat în Bucureşti, în Intrarea Ioanid», constatând nulitatea absolută a contractului de vânzare-cumpărare, Silvia Gherghescu s-a folosit de faptul că nu a fost chemată în judecată, ca parte, în procesul privind acţiunea în revendicare care a fost intentat de Ana Maria Petrini soţului său, Vasile Gherghescu, pentru a susţine că hotărârea nu i-ar fi opozabilă”, se arată în materialul publicat de luju.ro.

În articol sunt inserate şi pasaje din hotărârea Curţii de Apel Bucureşti în care sunt relevate dedesubturile inexplicabilei duble intabulări a casei părinţilor Monicăi Macovei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.