×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 17 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 22 septembrie 2017, 13:01
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Tribunalul Dâmboviţa
Ioan Niculae a aflat cât au valorat în fața judecătorilor lucrările scrise de el în închisoare
Judecătorii de la Tribunalul Dâmboviţa și-au motivat decizia pe care au luat-o în privința lui Ioan Niculae
Judecătorii de la Tribunalul Dâmboviţa și-au motivat decizia pe care au luat-o în privința lui Ioan Niculae

Ioan Niculae rămâne în închisoare. Judecătorii de la Tribunalul Dâmboviţa au motivat decizia de a respinge cererea acestuia de eliberare condiţionată a milionarului. Magistraţii susţin că omul de afaceri nu ar fi putut să scrie cinci lucrări ştiinţifice într-un timp atât de scurt de când se află în penitenciar. Niculae se află după gratii după ce a fost condamnat în dosarul mită la PSD, informează B1 TV.

”Cu privire la posibilitatea condamnatului de a elabora cinci lucrari ştiinţifice, de câte o sută dar şi peste o sută de pagini într-un timp foarte scurt alocat în penitenciar de numai 74 de ore si 45 de minute. Numai lecturarea lucrărilor ştiinţifice scrise de autori străini care au constituit surse de inspiraţie necesită un timp mai îndelungat decât cel alocat de către condamnat la elaborarea lucrărilor ştiinţifice, chiar şi pentru persoane cu titluri universitare. Multe lucrări ce au stat la baza inspiraţiei pentru elaborarea lucrărilor ştiinţifice nu se găseau în bibliotecile din penitenciare”, se arată în motivarea judecătorilor de la Tribunalul Dâmboviţa.

Decizia instanţei a fost luată ţinându-se cont de ordonanţa de urgenţă privind suspendarea articolului de lege care prevedea ca persoanele condamnate care elaborează lucrări ştiinţifice obţin 30 de zile de libertate.

”Considerăm că cele 150 de zile câştigate ca urmare a elaborării a celor cinci lucrări ştiinţifice de către condamnat nu mai pot fi luate în considerare la calculul pedepsei executate, ca urmare a dispoziţiilor legale în acest sens”, se mai arată în motivarea instanţei.

Potrivit procurorilor, în anul 2009, Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Brăila pentru a obţine suma de un milion de euro de la Ioan Niculae. Banii urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială, desfăşurată la sfârşitul anului 2009, pentru susţinerea candidatului PSD, Mircea Geoană.

Mia TudosePublicat Vineri, 04 martie 2016
5915
 | 8
 | 12
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Ha
+7
Da colega Camelia Bogdan in cate ore a citit zeci de mii de pagini din doarul Voiculescu, Ipocritilor?
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
haha @ Ha
+1
7ani.
Publicat Duminică, 06 martie 2016
+Răspunde
anado tauriga
+2
unii judecatori n-au cunostinta de faptul ca miliardarii(romani), sunt niste supraoameni? Ei fura intr-un an, cat 18 milioane de romani, impreuna, in 50 de vieti. Iar de scris, ce sa mai vorbim: pentru 10.000 de euroi, tocmesc 10 scribi cu hartie si stilou, cu cerneala, cu tot...
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
Zoe
0
Bai, dar ce faceti voi aici? Faceti parnaie sau scrieti carti pentru adunat maculatura?
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
SOBOLANU
+3
BECIUL DOMNESC IL MANANCA PE FOSTUL OF DE SECUTRITATE
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
Un roman
+3
Suntem un popor blestemat. Altfel nu se poate explica motivul pentru care o farsa evidenta pentru orice persoana dotata cu medie capacitate intelectuala, adica scrierea de carti de catre persoane care nu sunt in stare sa scrie nici macar "Tatal nostru" sub dictare poate deveni o tema de dezbateri politice, juridice si sociale. E atat de evidenta pacaleala incat te bufneste rasul cand vezi cu cata pompozitate se ocupa de ea judecatori, avocati, ziaristi, comentatori si gura casca. Legea e evident nedreapta si needucativa. De exemplu, compunerea unei simfonii sau pictarea unui tablou, sau crearea unei sculpturi de ce sa nu se bucure de aceleasi drepturi ca scrierea unei carti? Sau, un alt exemplu, daca sunt asa de talentati toti acesti scriitori, se poate fi de acord cu reducerea pedepsei daca ei accepta sa nu primeasca vizite (si mai ales hartii scrise deja de altii). Sa vedeti ca nu ar mai fi asa de prolifici...
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
pisi
-2
Si nu ii ajungea nici pt una timpul de detentie? SAu a sfidat grosolan si de acea zat pisica!?
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
Crocodilul
-2
Stai asa ca nu inteleg. Cum adica MITA LA psd. Cum psd nu este acea mafie "CINSTITA" care tine cu poporul sarac si in nevoie? Nu se poate cred ca televiziunea subminimala LaBe 1 trebuie sa fi gresit. Asa ceva nu se intimpla la marele partid-o-mafie PSD. Mai mult eu nu am auzit pina acum in nici o tara de pe planeta asta ca un CERCETATOR poate fi milionar. Cu toate ca am dubiile mele am sa ma interesez sa vad daca exista asa ceva in West.
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
7.4
+1
Pai daca s-a dat o ordonanta de urgenta care oricum suspenda aceasta inlesnire de ce mai comenteaza judecatorii? Doar asa ca sa se vada ca ei sunt de acord cu ordonanta de urgenta data de guvernul acoperit? Da, da, noi judectorii va dam dreptate si ne exprimam adeziunea...
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
cosmin
+8
La restul de ce s-a tinut cont?
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
Stevenson
0
Au valorat enorm, se vand acum la marile case de licitatie din Angla si America.
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
Zoe @ Stevenson
+6
Le-au cotat si pe bursa din Londra, lumea le cauta in draci, platesc oricat pentru operele alese ale luiNiculae, exista pericolul formarii unei noi bule financiare. Se bat seicii pe cartile lui, isi smulg barbile si cearsafurile de pe ei ca sa puna mana pe o carte macar.
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
Recomandate
Trump, discurs ieftin, stupid
Publicat acum 21 ore şi 36 minute
Reacția lui Iohannis în cazul Daniel Dragomir
Publicat acum 17 ore şi 5 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum 17 ore şi 18 minute