Cauza pentru care traficul din București este dat peste cap

Sistemul care ar trebui să fluidizeze traficul în intersecţiile aglomerate nu mai funcţionează de aproape patru luni din cauza unui cablu rupt. Şi cum primăria nu are un contract de mentenanţă, nimeni nu repară sistemul. Iar în loc de soluţii, municipalitatea vine cu demisii. În urma scandalului, şefa Administraţiei Străzilor din Primăria Capitalei a renunţat la post, transmite Digi24.

Primăria Capitalei a semnat în decembrie 2014 un contract-cadru pe trei ani cu firma UTI. În schimbul a 16 milioane de euro, compania ar fi trebuit să asigure mentenanţa sistemului inteligent de trafic. UTI susţine că, după numai șase luni, municipalitatea nu a mai dorit prelungirea înţelegerii.

Intrarea sistemului în colaps a forţat-o pe directoarea Administraţiei Străzilor să îşi dea demisia. Alina Roman a fost numită în fruntea instituţiei in 2008, în primul mandat al lui Sorin Oprescu, după ce anterior fusese şef de serviciu la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement. Primăria Capitalei va porni acum o anchetă să vadă cine e responsabil pentru intrarea în moarte clinică a sistemului de 21 de milioane de euro.

Potrivit ASB, defectarea semafoarelor în zilele ploioase ori pe timp de iarnă are mai multe cauze:

– infiltrațiile de apă (de la ploaie sau ninsoare) în canalele care găzduiesc cablurile de electricitate;
– îmbătrânirea sau putrezirea cablurilor care, de cele mai multe ori, din cauza infrastructurii vechi, zac in balti, până când apa se retrage;
– furtul capacelor de la gurile de vizitare
– furturile de cabluri;
– șobolanii care distrug cablurile;
– în cazul semafoarelor sparte, căderea picăturilor reci de apă pe becurile incandescente din interioriorul casetei, duce la arderea acestora.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.