Cel mai sângeros atac armat din istoria SUA

Update: Poliția din Las Vegas a anunțat că bilanțul atacului armat din cazinoul Mandalay Bay este de 58 de morți și peste 500 de răniți. Potrivit Associated Press, acesta este cel mai grav atac cu armă de foc din istoria modernă a SUA.

Șeriful Joe Lombardo a precizat că atacatorul a fost lichidat și identificat. Este vorba despre un bărbat de 64 de ani, Stephen Paddock. Poliția se află și in căutatea unei femei. Șeriful Lombardo a declarat în fața presei că atacatorul se cazase la hotelul Mandalay Bay. ”Am descoperit multe arme de foc în camera lui”.

Inițial, Lombardo a declarat că poliția consideră că este vorba despre atacul unui ”lup singuratic”, fără legătură cu vreo grupare teroristă. După identificarea atacatorului, Poliția a anunțat ca Paddock ar fi acționat singur și se presupune că nu ar fi avut niciun fel de legături cu vreo grupare militantă.

Președintele Donald Trump a postat pe Twitter un mesaj de condoleanțe pentru familiile victimelor. ”Cele mai sincere condoleanțe pentru familiile și victimele groaznicului incident de la Las Vegas. Dumnezeu să vă binecuvinteze”, a scris Trump.

Trupele speciale ale Poliției au intervenit la cazinoul cu pricina la scurt timp după primele apeluri telefonice, primite la 22.08, ora locală. Cu puțin înainte de miezul nopții, polițiștii au raportat ca ”un suspect a fost lichidat”, iar apoi au anunțat că nu cred că mai există vreun atacator în afara de cel ucis. Ulterior, polițiștii au început căutarea unei femei, Marilou Danley, despre care se poresupune că l-a însoțit pe Paddock. Marilou Danley este cetățean australian și avea o relație cu atacatorul. Cei doi locuiau în Las Vegas, scrie The Australian.

Masacrul a avut loc în timpul unui festival de muzica country la care erau așteptați 40.000 de spectatori, unii dintre aceștia fiind cazați la hotelul Mandalay Bay, în al cărui cazinou a avut loc tragedia.

O serie de împuşcături au fost raportate în apropierea unui complex turistic, Mandalay Bay, din Las Vegas, după ce o persoană a deschis focul în apropierea zonei unde se desfăşura un festival de muzică country, informează presa internaţională.

Update: Bilanţ în creştere: Cel puţin 20 de persoane au fost ucise şi alte cel puţin 100 sunt rănite în urma atacului armat.

Centrul Medical Universitar a confirmat că peste 100 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Danita Cohen, purtătorul de cuvânt al centrului, a declarat că 14 persoane se află în stare gravă.

Update: Poliţa americană a anunţat prin intermediul contului de Twitter că un suspect al atacului armat din Las Vegas a fost împuşcat, informează presa internaţională.

Update: Cel puţin doi oameni au murit şi 24 au fost răniţi, într-un atac armat, la concertul din Las Vegas, notează BBC.

Anterior, Danita Cohen, purtătorul de cuvânt al Centrlui Medical Universitar, a confirmat că mai multe victime au fost transportate la spital.
Autorităţile au închis circulaţia pe bulevardul Las Vegas.

O serie de zboruri ce urmau să aterizeze pe Aeroportul Intenraţional MacCarran au fost redirecţionate din cauza incidentului. Zeci de persoane au fost filmate părăsind clădirea în fugă. Hotelul Mandalay Bay a fost evacuat. Poliţia a transmis tuturor să evite zona în cauză.

Un ofiţer de poliţie ar fi fost împuşcat, iar serviciile de urgenţă se află la faţa locului.

Pe reţelele de socializare ar fi existat o serie de anunţuri cum că suspectul ar fi fost împuşcat la etajul al 32-lea al hotelului, însă acest lucru nu a fost confirmat.

Împuşcăturile au fost raportate în jurul orei locale 22:00 (08:00, ora României), în timpul festivalului Route 91 Harvest, în timp ce cântăreţul de muzică Jason Aldean cânta într-un cazinou extrem de popular.
Poliţia a blocat bulevardul Las Vegas pentru a căuta persoana ce a deschis focul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.