Cel puțin 36 de morți în atentatele de la Kabul

Cel puțin 36 de persoane au murit și sute au fost rănite în atentatele comise într-un interval de numai 24 de ore la Kabul, primul val de atacuri după numirea unui succesor al mollahului Omar în fruntea talibanilor, transmite AFP, citată de Agerpres.

Rebelii talibani nu au revendicat primul atac, ce a avut loc în noaptea de joi spre vineri într-o zonă rezidențială și în care au fost ucise 15 persoane, dar ei și-au atribuit responsabilitatea pentru al doilea, comis vineri seara și în care au fost uciși 20 de cadeți ai poliției afgane.

Câteva ore mai târziu, insurgenții au lansat un atac împotriva Camp Integrity, o bază situată în apropiere de aeroportul din Kabul unde sunt staționate forțe speciale americane. Un soldat al NATO, a cărui naționalitate nu a fost precizată, a murit în acest atac.

Este primul mare val de violență înregistrat la Kabul după numirea mollahului Mansour în fruntea talibanilor, ca succesor al mollahului Omar, liderul istoric al rebelilor islamiști al cărui deces a fost anunțat săptămâna trecută, notează agenția citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.