Cod galben de ploi în zece județe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, noi atenționări nowcasting Cod portocaliu de vreme rea, valabile în județele Bistrița-Năsăud, Vrancea și Suceava, precum și noi atenționări Cod galben de instabilitate atmosferică pentru mai multe județe din zonele Moldovei, Transilvaniei și Olteniei, în următoarele ore.

Potrivit meteorologilor, până la ora 16:50, în localități din județul Bistrița-Năsăud va fi Cod portocaliu de instabilitate atmosferică, tradus prin ploi torențiale care vor depăși 35 — 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici și medii, respectiv intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie.

Tot Cod portocaliu de vreme instabil va fi până la ora 17:30 în județele Vrancea și Suceava, unde sunt prognozate averse ce vor cumula 35 l/mp, grindină de dimensiuni medii, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durata ale vântului, care trecător pot lua aspect de vijelie.

În același timp, până la ora 17:10, va fi în vigoare o atenționare Cod galben de ploi, descărcări electrice și vânt în județele Vrancea, Galați și Vaslui, iar până la ora 17:30 în județele Gorj, Vrancea, Bacău, Neamț și Suceava.

De asemenea, până la ora 17:35, în localități din județul Mureș, se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula local 20 l/mp, intensificări ale vântului, care trecator pot lua aspect de vijelie, și grindină de mici dimensiuni.

În plus, până la ora 18:00, vor fi descărcări electrice și averse ce vor cumula local 20 l/mp în localități din județul Mureș.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.