Consilier prezidențial: Iohannis nu va deveni un președinte jucător

Consilierul prezidențial Andrei Muraru, șeful Departamentului Relații cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă din cadrul Administrației Prezidențiale, afirmă într-un interviu pentru Digi 24 că, în opinia sa, Klaus Iohannis nu va deveni un președinte jucător nici acum, când are parte de susținerea Guvernului. Muraru crede că președintele nu s-ar implica în construirea unui „partid prezidențial”, ci își va respecta rolul așa cum prevede Constituția.

Întrebat dacă crede că ar putea apărea un eventual partid prezidențial, acesta a spus: „Mă îndoiesc că aceasta e obiectivul președintelui, nu pentru că președintele nu crede în partide nou construite, ci pentru că președintele are un rol constituțional bine definit și nu și-ar pune amprenta pe o astfel de inițiativă. Președintele nu este consilierul unui președinte de partid și nu este o autoritate care să spună unui partid ce să facă. Cred că a lăsat interesul electoral imediat departe când a făcut această obțiune”.

Președintele se bazează în continuare pe sprijinul PNL și acum are guvernul său. Devine un președinte jucător?, l-a întrebat în continuare moderatorul.

„Este un președinte mediator și un arbitru foarte echilibrat pe câmpul de joc. Nu va deveni un președinte jucător, pentru că nu își dorește acest lucru”, a susținut Muraru.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.