„Creative Fest” se pregăteşte de START

În 5 şi 6 septembrie, Parcul Izvor devine gazda unuia dintre cele mai creative evenimente din Capitală.

Cea de-a doua ediţie Creative Fest promite un festin al culturii şi artei urbane, oferind spectatorilor două zile intense din care nu lipsesc momentele spectaculoase de street dance, poi fire spinning, space painting sau graffiti.

O experienţă vizuală inedită promite Sweet Damage Crew, una dintre cele mai creative şi active echipe din lumea graffiti-ului. Artiştii au pregătit vizitatorilor un Bucureşti aparte, o serie de creaţii care prezintă Capitala într-o manieră originală.

După ce a cucerit vestul, fiind prezent la Mondialele de BMX de la Köln, biker-ul Alin Moldovan va da peste cap şi audienţa de la Creative Fest, iar Alexandru Stan, un nume cunoscut publicului când vine vorba de freestyle football, va impresiona printr-o serie de jonglerii cu mingea în moduri cât mai variate.

Iubitorii sporturilor extreme au la dispoziţie o rampă specială pe care o pot folosi în voie pentru cascadorii şi alte exerciţii care urcă nivelul adrenalinei.

Sweet Damage Crew

Legile fizicii şi ale anatomiei vor fi sfidate de Trupa Frequency, alcătuită din opt băieţi plini de energie şi pasionaţi de breakdance, care au câştigat prima ediţie a show-ului România dansează.

Doi prieteni ai festivalului, Daniel Relenschi şi Zoltan Martonos, şi-au propus să cucerească publicul şi anul acesta. Daniel Relenschi (27 de ani) este artistul care a făcut prima pictură 3D din România pe asfalt şi primul pictor din lume care a reuşit să facă primul tablou 3D în ulei. A pictat aproximativ 2.000 de tablouri până acum, iar Creative Fest 2015 îi dă artistului ocazia să-şi etaleze talentul din nou. Picturile 3D pe asfalt sunt şi specialitatea lui Cristian Trucă, un alt nume care completează lista artiştilor de artă urbană prezenţi în Parcul Izvor. Zoltan Martonos va fi şi el prezent la Creative Fest 2015, cu demonstraţii spectaculoase de space painting.

Scena centrală a Creative Fest este dedicată şi în acest an artiştilor din zona muzicală. Yasiin Bey aka Mos Def, Onyx, una dintre cele mai cunoscute formaţii de hardcore rap, Şuie Paparude, Robin & The Backstabbers, DOC & Vlad Dobrescu feat. Cedry2k & Carbon, Gojira & Planet H, Professor P & DJ Akilles (Suedia), Les Elephants Bizarres, Grimus, Basska şi Tony Baboon Band vor face senzaţie la Creative Fest.

Festivalul, cu intrare liberă, urmăreşte să se poziţioneze ca unul dintre cele mai importante evenimente culturale urbane din România, prin promovarea capacităţilor creative ale mediului artistic tânăr din Bucureşti şi prin oferirea unei platforme de exprimare vizibilă pentru tinerii creativi din Capitală.

Organizator: Primăria Municipiului Bucureşti, prin creartCentrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.