„Îi cer lui Victor Ponta scăderea TVA-ului la 5% pentru…”

Deputata PNL Cristina Pocora îi cere premierului Victor Ponta prin intermediul unui mesaj video postat pe pagina personală de Facebook să micșoreze TVA-ul la 5% pentru toate produsele destinate copiilor.

“Îi cer guvernului și lui Victor Ponta să susțină creșterea natalității și familia prin reducerea la 5% a TVA-ului pentru produsele pentru creșterea și îngrijirea copilului. Acest lucru ar fi de un real ajutor atât actualilor părinți, cât și viitorilor părinți. Știm cuu toții că în bugetul unei familii cu copii, aceste produse pentru creșterea și îngrijirea copilului cântăresc foarte mult. De aceea, îi cer lui Victor Ponta să reducă la 5% TVA-ul pentru scutece, pentru lapte, pentru hăinuțe, pentru toate produsele care țin de creșterea și îngrijirea copilului”, a declarat deputata.

Pocora subliniază că “multe cupluri, mulți dintre noi, știu foarte bine că motivul pentru care nu se fac copii în România sunt tocmai motivele de origine financiară. De aceea îi cer lui Victor Ponta reducerea la 5% a TVA-ului pentru produsele pentru creșterea și îngrijirea copilului.

“Dacă ne uităm pe cifrele statistice vedem că în ’90 se nășteau undeva la 315.000 de copii, iar anul trecut s-au născut undeva sub 200.000 de copii, ceea ce arată foarte clar declinul demografic și necesitatea luării unor măsuri pentru susținerea reală a familiei și creșterea natalității. De aceea îi solicit lui Victor Ponta reducerea TVA-ului la 5% pentru produsele pentru creșterea copiilor”, încheie liberala.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.