Cu ce se mai ocupă ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și-a făcut cod vestimentar pentru angajați, cod care se vrea bazat pe patru principii – „flexibil, adecvat, contemporan și decent”. Îmbrăcați la patru ace în cursul săptămânii, angajaților li se cere ca vinerea, în schimb, să se îmbrace în tricou și blugi și să poarte „culori mai îndrăznețe”, „accesorii mai vesele”.

„Ca urmare a înființării Autorității de Supraveghere Financiară, în anul 2013, prin comasarea CSA, CNVM și CSSPP, în instituție s-au regăsit trei stiluri diferite. Acest Cod Vestimentar nu reprezintă o însumare a acestor stiluri și nici un compromis pentru fiecare. Înseamnă pur și simplu o abordare nouă, proaspătă, flexibilă, orientată spre viitor”, se spune în Codul Vestimentar al ASF, citat de Agerpres.

Conform sursei citate, ținuta standard în ASF va fi Smart Casual, cu două variante alternative în funcție de circumstanțe: Business (pentru cei care interacționează zilnic cu diverse categorii de colaboratori externi și pentru toate situațiile în care angajații participă la întâlniri cu parteneri externi, evenimente cu presa sau alte evenimente externe/de reprezentare) sau Friday Casual (doar pentru zilele de vineri, atunci când angajații nu au întâlniri cu persoane din afara instituției).

„Stilurile”, descrise amănunțit

Smart Casual este un stil modern și lejer, care îmbină armonios eleganța și confortul. Regula de bază este păstrarea unui echilibru formal între culori, volume și texturi. La femei, acest stil presupune „piese cu croială clasică sau ușor avangardistă, dar nu în combinații excentrice, taior, jachetă sau blazer, fustă midi sau 3/4, rochie cămașă sau bluză, pantaloni în culori neutre, jeans clasici, cardigan, pantofi cu toc sau balerini, încălțăminte elegantă cu toc sau talpă plată (pantofi, balerini, cizme, botine/ghete, sandale fără a fi prea decupate sau extravagante), accesorii, iar la bărbați — pantaloni din stofă sau pantaloni chino (din doc), jeans clasici, cămașă cu mânecă lungă, tricou polo, cravată (opțional), jachetă/blazer, pulover, pantofi cu sau fără șiret.

Stilul alternativ Business presupune la femei „costum deux-pieces, cu fustă sau pantalon, în culori neutre, fustă midi sau 3/4, pantalon cu croială clasică (de evitat cei cu talie joasă), cămașă/bluză într-o culoare neutra sau cu imprimeu discret, rochie croială clasică, în combinație cu un taior, pantofi model clasic, cu toc, închiși în față și în spate (vara se poartă cu dres, iarna — cizme model clasic, cu toc), accesorii — eșarfă, curea, bijuterii — subtile, folosite cu măsură, în culori discrete’, iar la bărbați — ‘costum cu croială clasică, în culori clasice/neutre (negru, bleumarin, maro, gri) uni sau cu dungi sau carouri fine, cămașa obligatoriu cu mânecă lungă, albă, în culori pastel sau în dungi, cravata poate fi cu dungi sau alte imprimeuri (de evitat culorile prea puternice sau imprimeurile excentrice), pantofi de calitate, din piele, negru sau maro, curea asortată cu pantofii’.

Vinerea, angajatele ASF vor putea purta „jeans, tricou uni, la baza gâtului, culori mai îndrăznețe, imprimeuri, pantofi mai sport, accesorii mai vesele”, iar bărbații angajați la ASF — „jeans, tricou uni la baza gâtului, culori mai îndrăznețe, imprimeuri, pantofi mai sport, accesorii mai vesele”.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este instituția care care autorizează, reglementează, supraveghează și controlează participanții și operațiunile de pe piața financiară non-bancară din România.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.