×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 37 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 19 august 2017, 21:43
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Dispar baze de date cu delegații
Cum rămân membrii PNL fără drept de vot
Nici măcar eminentul chirurg Dănăilă nu-i mai poate salva pe nedemnii urmaşi ai Brătienilor de circul tip Gireadă-Şoptică-Achiţiei
Nici măcar eminentul chirurg Dănăilă nu-i mai poate salva pe nedemnii urmaşi ai Brătienilor de circul tip Gireadă-Şoptică-Achiţiei

Alegerile din organizațiile PNL au ridicat atât de mult „temperatura“, încât a atins cote nemaiîntâlnite în ultimii doi ani, de când interimatul a fost nota dominantă în partid.

Scandalurile pe mai multe voci și pe tonuri ridicate din unele organizații aproape că nu mai au niciun fel de importanță pentru conducerea națională a partidului, după ce unele filiale au decis să fraudeze alegerile interne, sfidând centrul, în timp ce altele amenință cu plecarea din partid în cazul în care cei de la fostul PDL vor fi avantajați de șefii interimari de la București. Pe lângă adevăratele mișcări de trupe la vedere, și în spatele ușilor închise se fac diverse jocuri de-a dreptul sordide. Comisia de Arbitraj a PNL a fost pusă la treabă, pentru că în unele județe au dispărut ca prin minune bazele de date cu delegații cu drept de vot. Mai mult, și liderul interimar al partidului, Raluca Turcan, și-a pus toate speranțele în rezultatele acestei comisii pentru rezolvarea pașnică a problemelor. În caz contrar, Turcan spune că va anula direct orice rezultat al alegerilor din organizații dacă vor mai exista suspiciuni de fraudă.

Bușoi și Gorghiu, acuzați de matrapazlâcuri

„Am cerut Comisiei de Arbitraj să rezolve cu celeritate aceste probleme și nu să se țină cont de cine a dat ultimul telefon și a indicat ce candidat să fie ales! Dacă nu se va rezolva nici așa, voi propune anularea rezultatelor în toate organizațiile în care se fraudează alegerile prin încălcarea regulamentului! Domnul Bușoi a greșit prin ultimele modificări aduse statutului, iar doamna Gorghiu trebuie să înceteze să mai dea telefoane, ca să influențeze alegerea anumitor candidați“, ne-a declarat Raluca Turcan. În ciuda semnalelor clare pe care le-a tot dat Turcan, organizațiile fac tot ceea ce vor ele. În încercarea sa de a nu pierde frâiele organizației județene arădene, Gheorghe Falcă a încălcat statutul PNL. Acesta a vrut să stabilească reprezentarea pe colegii, și nu pe unități administrativ-teritoriale, la desemnarea delegaților la alegerile pentru conducerea organizației județene Arad a PNL, astfel încât să-i asigure câștigul în fața deputatului Eusebiu Pistru. Secretarul general al PNL, Cristian Bușoi, l-a taxat imediat pe Falcă. În replică, apropiații primarului de la Arad l-au ironizat, pe plan local, în fel și chip pe colegul lor europarlamentar. „Să vină oricine și orice coleg de la orice organizație din țară și de la București, dar nu să ne supervizeze pe noi sau să nea dea lecții cineva. Aradul nu este o colonie a Bucureștiului“, a tunat prim-vicepreședintele organizației municipale a PNL Arad, viceprimarul Călin Bibarț. Mai mult, de teamă că va pierde alegerile de mâine, Falcă a anunțat o echipă care l-ar susține, lăsând să se înțeleagă faptul că delegații la alegerile județene vor avea de optat doar pentru el și oamenii săi. Și asta, în condițiile în care s-au depus mai multe candidaturi pe funcții decât cele ale apropiaților săi.

Scandalul de la Botoșani poate scinda organizația

Și la PNL Botoșani este scandal mare. Liberalii nu sunt dispuși să accepte sub nicio formă un președinte care să provină din rândul pedeliștilor. Deși au fost gândite să definitiveze procesul dintre PNL și PDL și să instaureze pacea între cele două tabere, alegerile interne de la Botoșani s-ar putea lăsa cu un final exact opus. Orgoliile vechilor liberali nu pot fi deloc lăsate deoparte. Fostul deputat Verginel Gireadă amenință chiar cu ruperea organizației. Acesta spune că dacă va fi desemnat președinte al organizației un pedelist, el și colegii săi liberali vor părăsi PNL. Fostul parlamentar susține că, pentru cei de la defunctul PDL, singurul refugiu este PNL, și nu doar pentru că acesta este cu adevărat un brand, ci și pentru că nu mai au unde să se regrupeze. Pe lângă declarațiile tranșante, vechii liberali au trecut și la fapte. Aceștia au purtat mai multe negocieri cu conducerea ALDE pentru a trece in corpore în barca politică a lui Călin Popescu Tăriceanu, dacă un pedelist va ajunge să conducă organizația Botoșani. Pentru șefia organizației se luptă senatorul Costel Șoptică, liberal sadea, și deputatul Cristian Achiței, provenit din fostul PDL.

Baze de date dispărute la Bacău

Alegerile interne de sâmbătă din PNL Bacău se pregătesc într-o atmosferă tensionată, cauzată de suspiciuni legate de baza de date a membrilor de partid cu drept de vot. Fostul deputat Viorica Marcu a constatat cu surprindere că nu se mai regăsește în baza de date a municipalei PNL Bacău, alături de cel puțin 440 alte persoane. Marcu figurează doar în baza de date județeană, nu și la municipiu, unde s-a înscris odată cu stabilirea în orașul Bacău. Potrivit unei decizii la nivel național, la alegerile interne din PNL votează numai membrii de partid aflați în baza de date și care și-au plătit cotizațiile. Pentru organizațiile locale, votul este direct, nu prin delegați.

Maria MușatPublicat Vineri, 21 aprilie 2017
8291
 | 13
 | 23
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
SOBOLANU
+1
CU BUSOI PRESEDINTE PNL ADEVARAT E CA SI DISPARUT CINE STIE ISI DA SEAMA CA NU VB P[ROSTII !!!!!
Publicat Duminică, 23 aprilie 2017
+Răspunde
escu
+2
Vedeți câtă debandadă este în marele și noul PDL/PNL? Auzi la Falcă, să nu-i dicteze lui nimeni de la București. Păi, măi nea Caisă, dar când ai zis că-l aduci pe Soros cu universitățile lui din Buda la Arad ai întrebat pe cineva? Sau pe tine te bat gânduri separatiste? În altă ordine de idei, debandada este creată de foștii portocalii care au pus laba pe PNL, dându-i orientări talibanice. Uite așa, după fărâmițarea și a PMP va avea loc fuziunea PDL/PNL cu PMP iar Băsescu v-a ajunge președinte peste liberali, pofta ce-a poftit dintotdeauna.
Publicat Duminică, 23 aprilie 2017
+Răspunde
QX
+6
Nu ca inainte de intrarea in tandem cu pedeleprele basiste liberali ar fi altceva decat niste fripturisti fara doctrina ci doar cu o grava foame in gat si o grandomanie inexplicabil suprapotentata, dar acum, cu duduile pe post de chivute iesite la prestat in piata, li se si mai si vade adevarata ipocrizie pe care o numesc cu pompa (de "liberal") politica.
Publicat Sâmbătă, 22 aprilie 2017
+Răspunde
mda
+11
Fiecare "om de valoare" are gasca lui, recte Busoi, Gorghiu-Dej sau Turcan cea "studiata" la Moscova! PNL nu mai exista, iar de acest PDL-cameleon nu e pacat ca dispare! Am uitat sa-l amintesc pe "marele liberal" (sa mori de ras) Pierdoiu!
Publicat Sâmbătă, 22 aprilie 2017
+Răspunde
alzara sibiu medic
+8
Unificarea liberală e ca lupta pentru pace : până la ultimul om .
Publicat Sâmbătă, 22 aprilie 2017
+Răspunde
Atamild
+12
Domnul Busoi, e un lingau al domnului Iohannis, cum se poate sa fie acuzat de matrapaslacuri?
Publicat Sâmbătă, 22 aprilie 2017
+Răspunde
CONTESTATARUL Autopsier Politic
+5
CONTESTATARUL Autopsier Politic ... :) "S-A SPART Partiduu' "Endepandantzilor ... :) Sau batuuuut ! L-au batut pe Popa Pripici ... :)" Inegalabil a fost Caragiale ! A vazut EXACT si a spus TOT, ca in Biblie, Nimic nu se mai poata adauga ... Din Ne-FERICIRE de 27 de ani avem o In-VOLUTZIE ... Lovilutzie, Involutzie, Demolare, Desfiintare, Disparitie ... CRIMINALI al Romaniei si Romanilor. SI, nici nu dau semne de luciditate, sunt super-incantati de EI ... PS Cand ... :) (il)alearga (pe) Iepurele BUSOI ? ... :) Dupa ce si-a LASAT "BLANA" (O parte din Avere ... :) il vor goni la Locuu' LUI, numai EL a putut sa creaza ca este CEVA de capuu' lui . SEC.
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
off PDnL
+13
E atat de penibil incat nici nu ma mai obosesc sa comentez. Dar sunt cativa cum e Busoi, doamna ssaila si inca unul care are fata de tampit toata ziua trimis pe la TV ... cand ii vezi te intrebi cum de nu isi dau seama ce tampiti sunt!!!
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
CONTESTATARUL FFF Obiectiv Crestin @ off PDnL
+4
GRESESTI ... NU este obiectiiiiiv ... :) NU are Fatza de TAMPIT chiar TOATA Ziua ... :) Mai are SI Momente cand este destul de prea foarte MULT NAROD ... :)
Publicat Sâmbătă, 22 aprilie 2017
+Răspunde
gusteru
+14
Asta-i partid? O sleahta de mafioti si invartiti ai tranzitiei. Huuo!
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Mosu
+10
Dezordine mare şi multă mâncătorie în PNL.Şi totul din cauza PDL-iştilor.Unii recunosc deschis că asta e situaţia iar alţii susţin pe faţă foştii PDL-işti.O să se aleagă praful de partid.Sunt aşteptaţi în PNŢ.
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
CONTESTATARUL Sobru da' SI Decent @ Mosu
+3
MORTUU' si DECEDATUU" ... :) Sa fim SOBRI si Decenti ... :)
Publicat Sâmbătă, 22 aprilie 2017
+Răspunde
Recomandate
Simona Halep, meci dramatic cu  Konta
Publicat acum 13 ore şi 30 minute
Vinul și riscul mai mic de diabet II
Publicat acum 7 ore şi 31 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017