×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 27 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 21 septembrie 2017, 20:49
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
Transparenţa opacă a prim-ministrului
Dacian Cioloş este membru al "Friends of Europe", organizaţie finanţată de Soros

În faţa Parlamentului, Dacian Cioloş a promis transparenţă totală, ceea ce înseamnă, fără îndoială, o declaraţie menită să dea încredere populaţiei că Guvernul va lucra „la vedere” în interesul României, aşa cum prevede articolul 55, al. 1 din Constituţie: „Cetăţenii au dreptul şi obligaţia să apere România”, căci, aşa cum stă scris la art. 54, al 1 din acelaşi document: „Fidelitatea faţă de ţară este sacră”.

Ca o primă dovadă a sincerităţii declaraţiei sale, ne aşteptam ca transparenţa să fie probată chiar în ceea ce-l priveşte pe Dacian Cioloş, mai exact să ştim din capul locului tot ce ţine de persoana sa publică, astfel încît exemplul personal să fie urmat de toţi miniştrii din cabinetul său.

Funcţia de Prim-ministru al României presupune loialitatea totală faţă de România şi faţă de interesele sale, fie ele economice, fie politice. În ultimii ani, din păcate, atunci cînd a fost vorba despre resursele naturale ale ţării sau de obiective economice strategice, s-a vorbit de grave abuzuri, unele în vecinătatea acuzaţiei de trădare naţională, cea mai gravă acuzaţie care poate fi adusă unui cetăţean român. Exemplele sînt numeroase: Petrom, Roşia Montană, gazele de şist etc.

În acest sens, transparenţa este una dintre metodele cele mai eficiente pentru eliminarea unor astfel de suspiciuni în cazul politicienilor de la vîrful Puterii.

Din acest punct de vedere, ne-a surprins în cazul Primului ministru o omisiune din biografia sa publică pentru România: faptul că Dacian Cioloş este membru al organizaţiei „FRIENDS OF EUROPE”, care este finanţată, între alţii, şi de miliardarul american George Soros! Apartenenţa lui Dacian Cioloş la acest grup este un lucru onorabil, care-l situează într-o companie extrem de selectă, alături de reprezentanţi ai mai multor ţări europene, oameni care au deţinut sau deţin funcţii importante în statele de origine.

Ceea ce surprinde şi naşte semne de întrebare este OMISIUNEA acestei apartenenţe atît în declaraţiile publice ale lui Dacian Cioloş, cît şi în documentele destinate publicului din România. Iată prezentarea actualizată a lui Dacian Cioloş pe site-ul „FRIENDS OF EUROPE”:

Preşedintele grupului „FRIENDS OF EUROPE” este Étienne Davignon, un politician belgian extrem de influent, care a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Comisiei Europene şi a fost primul şef al Agenţiei Internaţionale pentru Energie. A deţinut pînă de curînd chiar preşedinţia Grupului Bilderberg. Iată şi pagina sa de pe site-ul „FRIENDS OF EUROPE”:

Că acest grup este finanţat şi de Geroge Soros, preşedinte al „Open Society Institute”, alături de Steven Ballmer, care este CEO al Microsoft, aflăm tot de pe site-ul organizaţiei „FRIENDS OF EUROPE” :

Cît timp Dacian Cioloş era un funcţionar la Uniunea Europeană, această apartenenţă la un grup atît de influent nu avea mare importanţă, însă, odată devenit Prim-ministru al României, lucrurile se schimbă radical, căci de deciziile sale depind foarte multe dintre interesele ţării, iar acestea nu sînt obligatoriu consonante cu interesele altor ţări sau grupuri de interese din afara României. Amintim doar Cazul „Roşia Montană”, în care poziţiile preşedintelui Traian Băsescu şi ale Premierului Victor Ponta, care au susţinut exploatarea zăcămintelor de aur de către „Gold Corporation”, au generat reacţii puternice de împotrivire în societatea românească! La fel şi în cazul exploatării gazelor de şist.

Nu avem nici o îndoială că majoritatea membrilor din „FRIENDS OF EUROPE” acţionează în interesul ţărilor lor, însă nu de puţine ori acestea sînt contrare cu interesele celorlalţi. Din acest punct de vedere, şi România trebuie să aibă garanţia că reprezentantul ei în acest grup nu face jocurile altcuiva, iar cînd acesta a devenit Primul Ministru al său, transparenţa este cheia încrederii!

Am citit CV-ul lui Dacian Cioloş depus la Comisia Europeană. Iată-l:

După cum se vede, nu se spune un cuvînt despre faptul că Dacian Cioloş face parte din „FRIENDS OF EUROPE”, deşi găsim tot felul de alte menţiuni, precum: este membru al „Group de Bruges”, fondator al Asociaţiei „Agroecologia”, bacalaureatul la Liceul industrial din Şimleul Silvaniei.

Am căutat şi pagina sa de pe Wikipedia, însă nici acolo nu este vreo menţiune despre „FRIENDS OF EUROPE”:

Comparativ, vă prezentăm chiar pagina de pe Wikipedia a preşedintelui grupului „FRIENDS OF EUROPE”, unde lucrurile stau cu totul şi cu totul altfel, fiind menţionate, pentru cetăţenii belgieni care vor să afle întreaga biografie a domniei sale, toate funcţiile deţinute în diverse structuri politice şi economice:

În medalion, putem să citim despre Étienne Davignon: „Ainsi que président de Friends of Europe, un think tank influent. Président du comité de direction du groupe Bilderberg de 1998 à 2010”. Nu e greu de înţeles că belgienii sînt foarte mîndri că Étienne Davignon, reprezentantul lor în „FRIENDS OF EUROPE”, este atît de influent şi de puternic. Din moment ce el declară public această apartenenţă la grupul „FRIENDS OF EUROPE”, înseamnă, indiscutabil, faptul că oricînd poate să dea sosocteală în faţa poporului său despre apărarea intereselor Belgiei în relaţiile cu celelalte ţări.

Atunci apare întrebarea: de ce Primul Ministru al României omite să ne spună că face parte din acest grup „FRIENDS OF EUROPE”? Mai ales că, la nominalizarea sa pentru funcţia de Premier, a fost acuzat chiar preşedintele Klaus Iohannis că a primit numele său în plic de la cineva din Uniunea Europeană! Credem că Dacian Cioloş intuieşte spre ce zonă duc astfel de presupuneri. Singura cale de a le preîntîmpina este transparenţa, dar nu aceea declarativă, ci una reală, care să înceapă cu propria sa biografie.

Mai ales că, din cîte ne amintim, însuşi Dacian Cioloş i-a obligat pe toţi miniştrii cabinetului să depună o Declaraţie pe propria răspundere, în care să spună că nu sînt ofiţeri acoperiţi ai vreunui serviciu secret din România sau din străinătate! De ce nu şi o declaraţie că nu fac parte din vreun grup de interese?

Ion SpânuPublicat Vineri, 27 noiembrie 2015
25480
 | 44
 | 82
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Maria
0
unui-sorosist
Publicat Sâmbătă, 10 decembrie 2016
+Răspunde
IQ100
+2
si dlui are o privire rece, impersonala
Publicat Miercuri, 02 decembrie 2015
+Răspunde
pulu
-3
Banii SRI-ului sunt mai curati, Spânule ?
Publicat Marţi, 01 decembrie 2015
+Răspunde
IQ100 @ pulu
+2
cred ca esti de[parte de adevar , puiule. respectiva institutie are pareri contrare cu ale semnatarului articolului. Ai ramas in timpurile in care organele interne erau cu Romania, nu cu Strainezia, ca azi si ca dl din fotografie.
Publicat Miercuri, 02 decembrie 2015
+Răspunde
Ronin
+4
"...ne-a surprins în cazul Primului ministru o omisiune din biografia sa publică pentru România: faptul că Dacian Cioloş este membru al organizaţiei „FRIENDS OF EUROPE”, care este finanţată, între alţii, şi de miliardarul american George Soros! ". Nu este de mirare. Dulapul sasesc l-a invitat cu mult timp inainte de dezastrul din clubul Colectiv - pe fondul caruia a cazut Guvernul Ponta, sa devina PM al "guvernului meu". Este clar acum si pentru voi, tineri facebucisti, cine trage sforile papusii sasesti?
Publicat Luni, 30 noiembrie 2015
+Răspunde
escu
+14
De ce trebuie să ne mirăm? Soros și gruparea lui de români au pus mâna pe România, adică și-au luat țara înapoi. Iată cu m acesta pune, pas cu pas, stăpânire pe ROMÂNIE, Ungaria dându-i cu flit imediat ce acțiunile antiguvernamentale miroseau a sorocism. Dar nu-l uitați pe M.R.Ungureanu, mai marele șef peste spionii români. Hă, hă, hă!
Publicat Sâmbătă, 28 noiembrie 2015
+Răspunde
anka @ escu
+12
Ne-am procopsit cu acest tradator!
Publicat Sâmbătă, 28 noiembrie 2015
+Răspunde
Maximus
-14
Bravo dl. Spanu. Ati descoperit calul Troian. Noroc cu dvs. si Ziua ca altfel o mierleam. Ati uitat sa scrieti despre pericolul legionar, mosieri si legaturile d-lui Ciolos cu regele Mihai. Dar poate va faceti timp in nr. urmator.
Publicat Sâmbătă, 28 noiembrie 2015
+Răspunde
Johnescu
-20
Ce citesti in articol si comentarii? Manipulare, xenofobie, sovinism, sabloane, inventii, barfe, putine pareri echibrate, multe insa de te intrebi daca avem o populatie sanatoasa. Ziaristi sanatosi insa cu siguranta nu avem!
Publicat Sâmbătă, 28 noiembrie 2015
+Răspunde
nicu cohen
+19
Ciolos , se inscrie pe aceeasi linie de tradatori de tara din 22 decembrie "89 incoace ....Corporatiile occidentale au pus ghiarele pe Romania si au sclavizat poporul roman prin tot felul de strategii si viclesuguri...imprumuturi cu cirlig , ONG -uri , biserici mormone ,iehoviste , sioniste , islamiste etc si in primul rind prin masoneria tradatoare .Tot aparatul de represiune judiciar este in mainile masonilor. Aparatul de represiune ,extortiune si expropriere frauduloasa prin taxe a fost incredintat Corporatiei cu piramida si ochiul galben ANAF ...deci sint bine organizati gangsterii care au ocupat Romania .
Publicat Sâmbătă, 28 noiembrie 2015
+Răspunde
pop vasile
-16
cand copiati un articol de ce nu dati si sursa? Chestia am citit-o pe Fluierul.ro inainte cu 2 zile sa fie numit Ciolos PLus ca e o minciuna ca nu apare in CV....
Publicat Sâmbătă, 28 noiembrie 2015
+Răspunde
Johnescu @ pop vasile
+1
Domnul Spanu este, cum am mai spus, un amarat de raspandac, el semneaza ce-i pun altii pe masa. In CV -ul domnului Ciolos apare ca face parte din asociatia "Grupei de la Bruxelles", nu in cea cu manie proletara infierata in articol. Calitatea de membru al acesteia, nu este nici o crima. Dar pentru o anumita categorie de cititori este egal; important este ca apare numele de Soros, Bilderberg, indiferent daca au o legatura cu activitatea asociatiei sau nu, chestii suficiente pentru a le lua mintile (cat a mai ramas) si a incepe delirul afirmatiilor cu adevarat halucinante.
Publicat Sâmbătă, 28 noiembrie 2015
+Răspunde
Iamandi
-20
@Safaris. Corect! Omul acesta este atât de înverșunat impotriva lui Cioloș ( și a lui Iohanis desigur), încât este în stare să spună că cei doi demnitari iau medicamente pentru curățirea colonului și nu au anunțat în CV. Mare ticălos!
Publicat Vineri, 27 noiembrie 2015
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum o oră şi 6 minute