De ce au nevoie locuitorii din Gaza, în viziunea lui Obama

Președintele SUA, Barack Obama, a afirmat miercuri că locuitorii din Fâșia Gaza au nevoie de „speranță” și că nu mai pot supraviețui mult timp izolați de lume.

„Nu am niciun fel de simpatie pentru Hamas, am însă pentru oamenii obișnuiți care suferă în Gaza. În prezent, obiectivul nostru este de a ne asigura că armistițiul durează, că Gaza poate începe procesul de reconstrucție”, a declarat Barack Obama în cursul unei alocuțiuni la încheierea summitului SUA-Africa, transmite AFP.

În același mod, israelienii trebuie „să aibă încredere în faptul că nu vor suporta din nou tiruri cu rachete cum am văzut în ultimele săptămâni”, a adăugat el.

Pe termen mai lung, trebuie să se ajungă la „recunoașterea faptului că Fâșia Gaza nu își poate purta de grijă izolată de restul lumii”, a mai spus Barack Obama.

Palestinienii obișnuiți care trăiesc în teritoriile aflate sub controlul mișcării Hamas „au nevoie de speranță, să vadă că Gaza se deschide pentru a nu se mai simți puși la zid”, a mai afirmat președintele american.

El a reafirmat preocuparea sa în fața bilanțului violențelor din ultimele săptămâni, soldate cu 1.875 de morți de partea palestiniană și 67 de partea israeliană.

Obama a insistat, de asemenea, asupra sprijinului său constant acordat statului evreu pentru dreptul acestuia de a se apăra și a repetat cu Hamas a acționat în mod „extrem de iresponsabil” lansând rachete asupra Israelului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.