Deputat PNL, despre căsătoriile gay: Ajungi să legalizezi căsnicia şi între o femeie şi un armăsar

Deputatul PNL Octavian Bot respinge categoric orice căsătorie sau parteneriat civil între homosexuali, spunând, în glumă, că în ritmul acesta se va ajunge la căsătorie între o femeie şi un cal.

„Eu, de pe poziţia de liberal, având convingeri liberale, sunt de acord cu relaţiile sexuale între persoane de acelaşi sex, probabil că natura aşa i-a format şi i-a creat, dar nu sunt de acord să legalizezi căsătoria. Asta nu mi se mai pare că ţine de drepturile omului.

În ritmul ăsta, până la urmă te-ai putea trezi că legalizezi căsătoria dintre o femeie şi un armăsar. Glumesc, dar nu văd de ce să se căsătorească (…) mi se pare forţată căsătoria, e prea mult”, a spus Bot, potrivit ziare.com.

Declaraţia lui Bot vine după recentele afirmaţiile ale senatorului PNL Puiu Haşotti, care a ajuns să fie audiat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

„Eu nu am absolut nimic să le reprosez homosexualilor, îi consider doar nişte oameni bolnavi. Homosexualitatea nu este o stare firească, nu este o relaţie naturală, motiv pentru care, după părerea mea, nu are absolut nicio şansă”, este declaraţia lui Puiu Haşotti analizată în Colegiului director al CNCD.

Replica lui Haşotti a venit după ce deputatul Remus Cernea a anunţat recent că vrea să iniţieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil între heterosexuali şi între persoanele de acelaşi sex.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.