Deputații „juriști”, sesizați în cazul Hrebenciuc – Adam

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a fost convocat sâmbătă în cazul deputaților PSD Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam pentru care DNA cere arestarea preventivă în dosarul retrocedărilor ilegale.

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a declarat, la finalul şedinţei Biroului Permanent, că a fost sesizată Comisia juridică în legătură cu solicitarea DNA de arestare preventivă a celor doi.

„Respectăm procedurile care sunt stabilite prin Regulament şi obligaţiile pe care le avem în lege, de îndată am convocat Biroul Permanent ca şi la domnul deputat Diniţă şi ca de obicei, în ultima perioadă v-aţi obişnuit. L-am rugat pe domnul secretar general să-i informeze pe cei doi parlamentari că începând de la 12.20 pot consulta dosarul la Comisia juridică, aşa cum a făcut şi domnul deputat Diniţă. Termenele curg de luni. Luni, marţi şi miercuri sunt primele trei zile, conform legii, pentru face raportul în Comisia juridică dacă nu va cere Comisia juridică date suplimentare de la procurorul general, aşa scrie în lege, aceasta este obligaţia noastră, nu ştiu mai multe, după care în cinci zile trebuie să-l punem pe ordinea de zi”, a declarat Zgonea.

Comisia juridică poate da, teoretic, un răspuns în trei zile, însă Zgonea a admis faptul că la nivelul Comisiei poate fi depăşit termenul de trei zile pentru prezentarea raportului în cazul solicitării de încuviinţare a arestării, dacă sunt solicitate clarificări suplimentare.

După raportul Comisiei Juridice, dacă el nu va fi amânat, urmează să se pronunțe plenul Camerei Deputaților, dacă va avea cvorum. Vicepreședintele Camerei Deputaților, Dan Motreanu, a declarat sâmbătă că parlamentarii ACL se vor mobiliza la ședința de plen pentru a vota în favoarea solicitării procurorilor DNA de încuviințare a arestării preventive a lui Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam. Puterea nu s-a exprimat public până acum pe acest subiect.

DNA a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea lui Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, în dosarul retrocedărilor ilegale în care este urmărit penal și Ilie Sârbu. Solicitarea DNA a fost transmisă ministrului Justiției, care la rândul său a trimis-o Camerei Deputaților.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.