Descinderi într-un dosar de rambursări ilegale de TVA

Polițiștii efectuează joi patru percheziții, în municipiul București, la persoane bănuite de evaziune fiscală, care ar fi cerut rambursări ilegale de TVA în valoare de aproximativ 900.000 de lei.

„La data de 2 iulie, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează o acțiune pentru destructurarea unei rețele infracționale, specializată în evaziune fiscală. Astfel, sunt efectuate patru percheziții domiciliare pe raza municipiului București, cinci persoane urmând a fi aduse la audieri”, anunță IGPR, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, din cercetări, s-a stabilit că, în circuitul infracțional, ar fi implicate cinci societăți comerciale, dintre care două din România, două din Marea Britanie și una din SUA, prin intermediul cărora ar fi fost evidențiate operațiuni comerciale fictive, în scopul obținerii de rambursări ilegale de TVA.

Potrivit anchetatorilor, reprezentanții societăților comerciale din România ar fi evidențiat, în cursul anului 2014, în documentele contabile, operațiuni de cumpărare fictive de produse software de la societățile din Marea Britanie, care ulterior erau exportate fictiv către firma din SUA.

Valoarea produselor tranzacționate este estimată, până în prezent, la peste 800.000 de euro.

„În baza acestor operațiuni, reprezentanții societăților comerciale din România ar fi depus deconturi de TVA, în vederea rambursării ilegale a sumei de aproximativ 900.000 de lei”, se precizează în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.