Direcţiile sanitare şi ambulanţele, în alertă de caniculă

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a solicitat direcţiilor sanitare şi serviciilor de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă în această perioadă caniculară. De asemenea, unităţilor de primiri urgenţe li s-a pus în vedere să aibă personalul şi medicamentele necesare afecţiunilor specifice perioadei caniculare, conform site-ului Mediafax.

Serviciile de ambulanţă vor trece la alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere. De asemenea, direcţiile de sănătate publică trebuie să colaboreze cu autorităţile locale, pentru amenajarea punctelor de asistenţă a populaţiei în caz de nevoie.

Conducerea Ministerului Sănătăţii a atenţionat şi unităţile de primiri urgenţe, pentru a asigura numărul optim de personal şi cantitatea de medicamente necesare.

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca în această perioadă cu temperaturi ridicate să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea la soare între orele 11.00 şi 18.00, să consume multe lichide, fructe şi legume şi să evite consumul de băuturi alcoolice sau care au un conţinut ridicat de cofeină.

În zonele afectate de inundaţii, este important ca populaţia să respecte măsurile pentru prevenirea îmbolnăvirilor: să consume apă îmbuteliată, şi nu direct din fântână, să păstreze igiena corporală, dar şi pe cea a alimentelor, să nu atingă animalele moarte şi să anunţe autorităţile pentru manipularea acestora. La primele semne de boală, oamenii sunt sfătuiţi să se prezinte la medic sau cea mai apropiată unitate sanitară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.