Directorul SRI a confirmat că Serviciul a răspuns președintelui în privinţa Codului Silvic

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a confirmat că Serviciul i-a răspuns preşedintelui Klaus Iohannis în problema Codului Silvic.

Înaintea plecării la summitul de la Riga, preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, pe Aeroportul Otopeni, că SRI a răspuns că nu există dovadă pentru trafic de influenţă pe tema Codului Silvic. Totodată, Iohannis a precizat că nu îl va acţiona pe premierul Victor Ponta în judecată pentru că acesta şi-a cerut, între timp, într-un fel sau altul, scuze.

„SRI a trimis președintelui informarea solicitată, și dânsul, în cunoștință de cauză, a făcut declarațiile în spațiul public. A fost trimis către președinție, a și confirmat domnul președinte”, a spus șeful SRI.

Premierul Victor Ponta a declarat vineri seară că între el și președintele Klaus Iohannis a fost „o neînțelegere” pe tema Codului Silvic și că i-a „dezamăgit” pe cei care credeau că va izbucni un scandal cu șeful statului de la acest subiect.

Șeful Guvernului a adăugat că el nu a primit niciun raport al SRI pe această temă dar că a avut o discuție lămuritoare cu președintele Iohannis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.