DNA şi SRI continuă „curăţenia de iarnă” în cazul Nadăş

Doi judecători din Ineu, artizanii unor decizii aberante în cazul satului retrocedat cu totul, sunt deja în plasa DNA.

După arestarea judecătoarei Floriţa Boloş, prinsă în flagrant cu o mită de 5.500 de euro, bani daţi de un ofiţer sub acoperire, a urmat şi judecătorul Aurel Tripa.

El a fost prins, în flagrant, chiar în faţa Judecătoriei Ineu din judeţul Arad după ce a primit 300 de euro şi două telefoane mobile.

Aurel Tripa este judecător din 1979 și în perioada 1988-1996 a fost președintele Judecătoriei Ineu, iar în perioada 1997- 2004 a fost judecător la Tribunalul Arad, după care a revenit la Judecătoria Ineu unde a activat până în prezent, fiind membru în Consiliul de conducere al acestei instanțe.

El este judecătorul care a decis, într-o singură şedinţă, în lipsa părţilor, întabularea a sute de hectare de pădure către familia Colţeu, cea care a obţinut, tot în instanţă, retrocedarea integrală a satului Nadăş din judeţul Arad.

Şi în cazul Tripa, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI.

Pe de altă parte, de Moş Nicolae, sătenii din Nadăş au primit cel mai frumos cadou posibil. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis strămutarea procesului intentat de Comisia Judeţeană de aplicare a legii fondului funciar la Judecătoria Făgăraş, cu un eventual recurs la Braşov, instanţe recunoscute ca fiind în general corecte.

Este primul răspuns major, în teren, al instituţiilor statului, de la declanşarea de către cotidianul.ro a campaniei Transilvania Furată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marcel Barbatei 218 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.