Doi români uciși în atentatele teroriste

Doi cetățeni români au murit în atentatele care au avut loc la Paris vineri noapte, a anunțat sâmbătă după-amiază Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat. Decesul acestora a fost confirmat de autoritățile franceze, iar ambasada României la Paris este în legătură cu familiile acestora și le va acorda asistența consulară necesară, precizează ministerul.

MAE nu a dezvăluit identitatea victimelor, însă, potrivit primelor informații, este vorba de un cuplu, un tânăr din Tulcea şi o tânără din Baia Mare, care aveau un copil mic. Românii au fost împuşcaţi pe o terasă. Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a anunţat, sâmbătă, că în atentatele teroriste de vineri noapte de la Paris a murit şi o tânără din Baia Mare.

”În aceste momente tragice prin care trece naţiunea franceză şi care au îndoliat întreaga lume, îmi exprim regretul profund şi compasiunea. Cu atât mai mult cu cât în sângerosul atac şi-a pierdut viaţa o băimăreancă de-a noastră. Rugăciunile mele se îndreaptă spre toţi cei care au pierdut pe cineva drag în acest tragic atentat, spre francezi, români, băimăreni”, a scris Cherecheş, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Un alt cetățean român a fost rănit ușor. De asemenea, ministerul a anunțat sâmbătă seara, că un alt cetățean român a fost rănit ușor.

MAE menționează totodată că ziaristul Andrei Marian Mihai, colaborator al France 24, despre care apropiați au scris pe Facebook că a fost rănit nu a fost de fapt rănit.

Comunicatul MAE cu privire la cele două decese:

„Ministerul Afacerilor Externe anunță cu profund regret că decesul a doi cetățeni români în atacurile produse în cursul nopții trecute în capital Franței a fost confirmat de autoritățile franceze. MAE informează că Ambasada României la Paris este în legătură cu familiile acestora și le va acorda asistența consulară necesară.

Așa cum MAE a informat anterior, un cetățean român a fost rănit ușor în atacurile survenite în cursul nopții în capitala Franței. Persoana în cauza a primit îngrijiri la un spital din Paris și, în cursul dimineții, a fost externată.

Totodată, MAE reiterează că cetățeanul român Andrei Marian Mihai nu a fost rănit în atacurile de la Paris. Acesta a confirmat direct unui reprezentant MAE că informațiile apărute pe contul său de Facebook au fost postate de alte persoane și nu sunt veridice.

Până la această oră, la nivelul Ministerului de Externe nu există alte semnalări de cazuri de cetățeni români care ar fi putut fi răniți sau decedați în atacurile de la Paris. MAE menține permanent legătura cu autoritățile franceze competente”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.