Dosarul Realitatea PLUS, amânat iar

Dosarul Realitatea PLUS, amânat iar. Tribunalul București a amânat iar, pentru data de 23 ianuarie 2023, luarea unei decizii în dosarul în care Maricel Păcuraru, patronul Realitatea PLUS, este acuzat de prejudicierea Loteriei Române. Până acum sunt 57 de amânări în acest dosar.

Dan Lupașcu, unul dintre avocații lui Păcuraru, a declarat pentru reporterul B1 TV că se mai întâmplă să existe astfel de procese lungi: „sunt dosare și mai vechi”. Asta deşi un astfel de caz, cu amânări ce par fără sfârşit, nu ar trebui să reprezinte o normalitate.

Întrebat dacă s-a cerut prescripția faptelor în acest dosar, Lupașcu a răspuns: „S-a depus un memoriu în sensul acesta”. Și, chestionat dacă se așteaptă la prescripție, avocatul s-a limitat la a spune că se așteaptă la o soluție „legală și temeinică, indiferent care va fi aceasta”, evitând să folosească termenul de „prescripție”.

Procesul în dosarul „Loteria”, parcă fără final

Deși Maricel Păcuraru a fost trimis în judecată pe 30 decembrie 2015, în dosar încă se mai administrează probe. Potrivit portalului de judecată, acum un an, însă, au fost excluse din mijloacele de probă administrate declaraţiile date de inculpații Ionuţ Marius Marinescu, Rîpanu Ovidiu şi Benea Gheorghe în calitate de martori în fața organelor judiciare în faza de urmărire penală. Asta înseamnă că aceștia practic au fost audiați degeaba.

Acuzațiile aduse lui Maricel Păcuraru în Dosarul „Loteria”

În dosarul care a primit numele „Loteria”, patronul Realitatea PLUS este acuzat de procurorii DNA de spălare de bani, complicitate la spălare de bani şi participaţie improprie la abuz în serviciu. În dosar mai sunt și alți inculpați, între care Ovidiu Rîpanu, la data faptelor șef Serviciu Achiziții al Loteriei Române.

Prejudiciul adus Loteriei e de cinci milioane de euro.

Mai precis, Maricel Păcuraru e acuzat că s-a aflat în spatele unei țepe dată Loteriei Naționale, care a cheltuit milioane de euro pentru cartele telefonice Pelegrin fabricate de o agenție de turism care aparține chiar soției lui – Corina Păcuraru.

Speța e judecată de Cătălin Oprea, în cameră preliminară. Aici, magistratul ar trebui să stabilească dacă instanța a fost sesizată în mod legal și dacă administrarea probelor și efectuarea actelor de urmărire penală s-au făcut de asemenea în mod legal. Durata procedurii ar trebui să fie de cel mult 30 de zile de la data înregistrării cauzei la instanță.

Maricel Păcuraru mai are o condamnare la activ

Amintim că, în 2014, Curtea de Apel București i-a condamnat definitiv pe Maricel Păcuraru și pe fostul director al Poștei Române Mihai Toader la câte patru ani de închisoare cu executare, în dosarul privind polițele de asigurare pentru angajați, în care prejudiciul a fost de peste patru milioane de euro.

În ianuarie 2017, Judecătoria Brăila a dispus eliberarea din detenție a lui Păcuraru. El a ispășit 815 zile din pedeapsa totală de 1.460 de zile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

  1. Tot acest dosar, cu toate acuzele aduse si „proble” administrate nu este decat PLC in varful dealului….Cum dreaq sa furi Loteria Romana….rad si curcile….

  2. Zici ca e procesul lui Sorin Oprescu si ala tot dintr-o poiata masono-securista
    Justitia romana,stiti cum se zice:
    „Din nisip, nu faci mancare
    Nici din krva, fata mare”

  3. Păcuraru, prietenul lui Guse și al puscariasului Mitrea, sfătos analist politic mai nou (!!?). Un buchet de impostori unu si unu, patronul Realitatea TV, unde performeaza bietele „amazoane”, fiicele lui, si mult prea surexcitata Anca Alexandrescu, Mme. „Mars, bai nesimtitilor!”

  4. Nimic nou sub soare! Se va tot amina pina se prescriu faptele! Niste nemernici!

  5. Nu mergem dupa fenta….
    Aruncati pe platforma teme derizorii…..in timp ce comentarii la obiect pe teme reale le cenzurati…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.